Brancheorganisation flytter til velfærdsteknologiens hovedstad

FLYTNING: Dansk Rehab Gruppe opretter nyt kontor i Odense. Det sker for at være tættere på den velfærdsteknologiske forskning og udvikling.

Klaus Ulrik Mortensen

Efter i en årrække at have gjort krav på titlen som Danmarks velfærdsteknologiske hovedstad tyder det på, at Odense nu er kommet æren et skridt nærmere.

Brancheforeningen for hjælpemidler og velfærdsteknologi – Dansk Rehab Gruppe – har således i denne uge meldt ud, at den nu flytter ind i Forskerparken i det sydlige Odense. Det sker for at være tættere på den nyeste forskning, forklarer direktør Morten Rasmussen i en pressemeddelelse.

”Som en mindre organisation giver det rigtig god mening, at vi bor dør om dør med de partnere, som vi samarbejder med. Med en tilstedeværelse både i fællesskabet for de danske handicaporganisationer og i den største danske velfærds- og robotteknologiske klynge, er vi nu ideelt placeret som branchens interessevaretager,” siger han.

Årets største messe
Dansk Rehab Gruppe beholder sit hovedkontor i Handicaporganisationernes Hus i Taastrup. Brancheforeningen er blandt andet kendt for afholdelsen af årets største messe for hjælpemidler og velfærdsteknologi – Health & Rehab Scandinavia.

Morten Rasmussen forventer, at fremtiden for branchen bliver stadig mere digital.

”De traditionelle hjælpemidler integreres i stadig stigende grad med velfærdsteknologiske- og digitale løsninger. Vi taler om, at de fysiske hjælpemidler bliver forbundet via apps og censorer, og at brugsdata kan opsamles til brug for plejere, pårørende og behandler. Fremtiden bliver big data opsamlet i hjælpemidler, der integreres i pleje og behandling,” siger direktøren.









0:000:00