Brian Mikkelsen søger stadig efter den brændende platform

INTERVIEW: Digital vækst er Brian Mikkelsens (K) hjertensbarn. Men det er ikke nok, at fagfolket – som har døbt ham “digitaliseringsministeren” – elsker ham. Han vil have befolkningen i tale.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix Denmark
Klaus Ulrik Mortensen

I princippet skulle man mene, at der var nok stof mellem himmel og jord til, at 179 folkevalgte kunne stille sig op på en ølkasse og holde en tale uden at gentage hinandens pointer.

Og snævrer man feltet ind til den aktuelle regerings 22 ministre, burde opgaven være endnu mere overkommelig.

Men sådan fungerer politik selvfølgelig ikke. Her vil alle tale om det samme og helst på én gang. Og det er årsagen til, at hvor den digitale dagsorden for blot et år siden forekom forsømt, så har tæt på halvdelen af VLAK-regeringen nu travlt med at tale disruption op som det nye sort i dansk politik.

Mange kokke
Da Lars Løkke Rasmussen (V) kort før jul inviterede til digitalt topmøde på Marienborg (som første skridt i etableringen af det disruptionråd, som ventes at gå i luften i maj), var hele ni ministre således til stede.

Når vi ser på, hvilken hastighed tingene sker med i andre lande, bliver vi nødt til at træde lidt hårdere i pedalerne for at udnytte de digitale muligheder. Jeg er bange for, at vi er lidt for tilfredse i Danmark, fordi det jo går meget godt. Nøgletallene er gode på både økonomi og beskæftigelse. Der mangler den brændende platform, og den forsøger jeg at italesætte og skabe ved at tale om det konstant.

Brian Mikkelsen (K)
Erhvervsminister

Heraf har især erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) markeret sig som særlig omstillingsparat.

Da Dansk Industri i januar inviterede til nytårskur, forsvarede han regeringens nyvundne digitale fokus med argumenter som, at “al historisk erfaring viser, at det er svært at finde eksempler på, at digitalisering og ny teknologi har gjort det værre for folk”.

I forrige uge var erhvervsministeren så et smut i USA – primært Californien – hvor han inspicerede ny teknologi og åbnede døre til gavn for dansk erhvervsliv.

Læs mere om Brian Mikkelsens amerikafærd her

I den anledning tog Altinget en snak med ham om regeringens digitale bestræbelser. Og hvordan og hvornår vi ser dem blive ført ud i livet.









0:000:00