Familien Corydons fornemmelse for skåltaler

REPORTAGE: Er det muligt at tale om automatisering og kunstig intelligens uden at kede publikum? Bjarne Corydon gjorde på baggrund af McKinseys nye rapport forsøget. Og det samme gjorde Lars Løkke Rasmussen og Lizette Risgaard.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Klaus Ulrik Mortensen

Hver morgen mødes Bjarne Corydon til en snak med familien om, hvad dagen nu engang måtte bringe.

Stort og småt. Løst og fast. Og således også torsdag morgen i slutningen af april, da dagens mest interessante begivenhed anskuet fra den tidligere finansministers perspektiv var præsentationen af McKinseys seneste rapport på Nationalmuseet.

Havde hun alligevel ret?
Et nedslag, som han antog ville interessere teenagedatteren. Men da den navnløse teenager løftede blikket fra mobiltelefonen, reagerede hun.

“Det lyder spændende. Men er der ikke en tendens til, at alle holder den samme tale til de der arrangementer?”

Jeg kunne godt tænke mig Lars, at regeringen så gør det, jeg kalder walk the talk. Jeg bliver glad, når du i din åbningstale siger, at alle skal med ind i fremtiden. Men så kniber det med at få det til at hænge sammen, når regeringen kører en grønthøster over hele uddannelsesområdet med såkaldte omprioriteringsbidrag.

Lizette Risgaard
Formand, LO

En anekdote, som ville høre privatsfæren til, hvis det da ikke var fordi, at hendes far valgte at dele den med publikum til Innovationsfondens nye event Innotalk – ja det hedder det – torsdag eftermiddag i Nationalmuseets festsal.

Fest var dog ikke den første impuls, der ramte publikum, som de trådte ind i en uniformt sortklædt sal akkompagneret af dunkel belysning. I alle verdenshjørner sås mænd i jakkesæt tage lange skridt i bestemte retninger, mens the usual suspects – politikere, professorer, erhvervsspidser, branchefolk – holdt samtalerne i live.

Måske Corydons datter alligevel havde ret?

Nyt om disruptionråd i næste uge
Første prominente taler på scenen var Lars Løkke Rasmussen (V). I udvalgte bidder lagde statsministeren ud med en konstatering af, at det er ufattelig svært at spå og da især om fremtiden. Men at han tror på det bedste.

“Jeg er grundlæggende optimist. Jeg tror på, at vi har rigtig mange muligheder i Danmark, og at den teknologi, som vi kigger ind i, kan give os rigtig meget,” sagde han.

0:000:00