Nyt debatpanel sætter fokus på udbredelsen af velfærdsteknologi

PANELDEBAT: Et nyt debatpanel sætter i den kommende måned fokus på, hvordan man bedst muligt udbreder velfærdsteknologi på tværs af kommuner og regioner. Mød debattørerne her.

Rundt om i landet arbejdes der på højtryk for at finde velfærdsteknologiske løsninger, der skal sikre nye, effektive måder at levere service på. 

Regeringen, KL og Danske Regioner er i fuld gang med den fællesoffentlige "Strategi for digital velfærd 2013-2020", der blandt andet skal sikre, at de digitale løsninger og teknologier, vi allerede ved virker, skal udbredes langt hurtigere.

Ideer og løsninger fra private virksomheder kan være med til at sikre fart på udviklingen. Men hvordan sikrer man, at de gode business cases og de mange pilotprojekter bliver spredt fra én kommune eller region til storskala på tværs af hele landet?

Det diskuterer det kommende debatpanel på Altinget: velfærdsteknologi.

Mød hele panelet her:

Maja Gro Lilsig
Direktør og partner i Public Intelligence. Maja Gro Lilsig er tidligere seniorkonsulent og har arbejdet med kommunal udvikling, digitalisering og teknologi i 15 år. I Public Intelligence arbejder Maja Gro Lilsig specielt med fokus på etablering af velfærdsteknologiske "living labs" sammen med kommuner i Danmark. Hun er uddannet cand. mag. i kultur og formidling. 

Gitte Duelund Jensen
Leder af Center for velfærdsteknologi i KL. Gitte Duelund Jensen kommer fra en stilling som chefkonsulent i Fælleskommunalt Sundhedssekretariat for de 22 kommuner i Region Syddanmark. Her arbejdede hun med fælleskommunal interessevaretagelse på det kommunale og det tværsektorielle sundhedsområde. 

Morten Kyng
Dr.scient i datalogi, professor og forskningschef for Pervasive Healthcare Lab på Alexandra Instituttet. Morten Kyng er projektleder for den tværgående indsats for telemedicin "Danmark som telemedicinsk foregangsland". Morten Kyng er involveret i tværfaglig forskning om participatory design af pervasive computing appliktioner, primært inden for sundhedssektoren og softwarearkitektur. 

Nina Husfeldt Clasen
Kontorchef i Digitaliseringsstyrelsens Center for Effektivisering og Analyse med ansvar for digitalisering af velfærdsområderne. Nina Husfeldt Clasen har siden 1997 været ansat i Finansministeriets koncern og har arbejdet både med effektiviseringsanalyser, administrationspolitik og som ministersekretær. Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.

Morten Hoff
Chef ved Center for Velfærdsteknologi i Odense Kommune. Morten Hoff har arbejdet med velfærdsteknologi i regi af University College Lillebælt, fokuseret på udvikling af sundhedsprofessionelles kompetencer inden for velfærdsteknologi og arbejdet med kommunal innovation og velfærdsteknologi de sidste syv år. Han har en ph.d.-grad med fokus på ældres oplevelser af aldring og fysisk aktivitet fra Syddansk Universitet.

Jesper Grode
Associate professor og leder af VIA University Colleges forskningsprogram i velfærdsteknologi. Jesper Grode har en ph.d i computervidenskab fra DTU.  

Jesper K. Thomsen
Stifter, direktør og medejer af Dosesystem, som udvikler medicinhusker-udstyr. Jesper K. Thomsen ejer desuden den industrielle design-tegnstue, Studio Jesper K Thomsen ApS.

 

Forrige artikel KL: Sådan forvandles pilotprojekter til storskala-implementering KL: Sådan forvandles pilotprojekter til storskala-implementering Næste artikel Styrelse: Sådan sikrer vi udbredelsen af digital velfærd Styrelse: Sådan sikrer vi udbredelsen af digital velfærd