Om  
Birgitte Nygaard Markussen

Direktør vil kæmpe for fred som ny afrikansk EU-ambassadør

Den tidligere direktør i den europæiske udenrigstjeneste EEAS Birgitte Markussen er klar til at fortsætte kampen for fredelige og bæredygtige løsninger i Afrika som ny EU-ambassadør for den Afrikanske Union.

Ghita Nidam Møller

Fra 1. september tiltræder Birgitte Markussen som ny EU-ambassadør for den Afrikanske Union, hvor hun vil sætte fokus på fredelige løsninger og kvinders rolle i Afrika.

Det oplyser EEAS.

Hun forlader dermed sin stilling som direktør med ansvar for Afrika i EEAS for i stedet at træde til som frontfigur og EU-ambassadør for Afrika.

Den nye EU-ambassadør er uddannet ved Aarhus Universitet som etnograf og socialantropolog og har skrevet magisterkonferens i "Konflikt og kommunikation".

Siden da har hun beskæftiget sig med konfliktløsning og udenrigsanliggender med fokus på Afrika både som konsulent, ambassadør og i Udenrigsministeriet.

Hun har især beskæftiget sig med strategi, problemstillinger og muligheder i Afrika, som chef for Afrikakontoret i Udenrigsministeriet.

Senest har hun arbejdet med afrikaske anliggender i stillingen som direktør med ansvar for Afrika i EEAS. 

Hun har gennem karrieren dermed opbygget erfaringer med strategisk og fredelig konflikthåndtering i samarbejde med EU, universiteter, organisationer, civilsamfund og NGO'er med tilknytning til Afrika. 

I den nye stilling som EU-ambassadør for den Afrikanse Union vil hun trække på de erfaringer til at fremme fredelige og bæredygtige løsninger til fredsprocessen i Afrika samt sætte fokus på kvinders rolle. 

Det oplyser hun på sin twitterprofil.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Birgitte Nygaard Markussen

Direktør, EU-Kommissionens Afrikakontor fra 2016, fhv. chef, Afrikakontoret, Udenrigsministeriet, fhv. ambassadør, Burkina Faso (tillige akkrediteret til Niger, Tchad og Den Centralafrikanske Republik)
mag.art. i etnografi og socialantropologi (Aarhus Uni. 1997)

0:000:00