Fagforeninger og kommuner har tætte bånd med københavnske ledere

INDFLYDELSE: Over halvdelen af de københavnske ledere har kontakt til repræsentanter for fagforeninger og andre kommuner mindst en gang om måneden, mens de sjældnere taler med ansatte i KL, ministerier og regioner. Det viser en innovationsundersøgelse fra Roskilde Universitet.

Adjunkt Lykke Margot Ricard fra Roskilde Universitet har lavet en rapport med en række internationale forskere om innovation i den offentlige sektor. Nu vil forskerne dykke ned bag flere af rapportens undersøgelser og udgive de nye resultater i en bog. 
Adjunkt Lykke Margot Ricard fra Roskilde Universitet har lavet en rapport med en række internationale forskere om innovation i den offentlige sektor. Nu vil forskerne dykke ned bag flere af rapportens undersøgelser og udgive de nye resultater i en bog. Foto: Laura Ørbekker Hauer/Roskilde Universitet
Sine Riis Lund

Det interessante her er, at selvom de adspurgte i Barcelona har flere eksterne relationer, så er der i København større sammenhæng mellem, hvad borgerne synes er vigtige innovationer, og hvad man mener internt i kommunen.

Lykke Margot Ricard
Adjunkt, Roskilde Universitet

Ansatte i andre kommuner, fagforeninger og borgergrupper er dem, som de københavnske ledere hyppigst ynder at tage kontakt til fra omverdenen. Også erhvervslivet er blandt dem, som ofte får en mail, et telefonopkald eller et personligt møde med en af de kommunale topchefer.

Det viser en rundspørge blandt de tre øverste ledelseslag i Københavns Kommune foretaget af Roskilde Universitet. De har spurgt i alt 364 ledere, såsom direktører, kontorchefer og centerledere, hvoraf 138 har svaret på en række spørgsmål om deres kontakt til folk uden for kommunen. Rundspørgen er blot en lille del af en bredere rapport om at få mere social innovation i den offentlige sektor, der laves i et samarbejde med EU-Kommissionen og andre internationale forskere.

Fagforeninger er tætte sparringspartnere
Hver femte af de adspurgte i København oplyser, at de har daglig eller ugentlig kontakt med en repræsentant fra en fagforening, mens over halvdelen får en sludder med en fagforening mindst en gang om måneden.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00