Ledere er dårlige til at udvikle talenter

LEDELSE: Halvdelen af 550 adspurgte ledere i ny VL-undersøgelse påpeger, at de har svært ved at tiltrække og udvikle talenter. Professor finder det stærkt problematisk. Også på andre områder halter det ifølge lederne selv med evnerne.

Det er bekymrende for konkurrencevnen, at de danske ledere ikke vurderer evnen til innovation og fornyelse højere, mener ledelsesprofessor Flemming Poulfelt fra CBS. 
Det er bekymrende for konkurrencevnen, at de danske ledere ikke vurderer evnen til innovation og fornyelse højere, mener ledelsesprofessor Flemming Poulfelt fra CBS. 
Sine Riis Lund
Fakta
Fakta om VL-undersøgelsen:
  • Som middel til at finde frem til dyder og unoder i Ny Dansk Ledelse har arrangørerne bag VL-Jubilæumsdøgnet lavet en undersøgelse af VL-medlemmernes opfattelse af god og dårlig ledelse.
  • 555 topledere har deltaget i undersøgelsen, der er blevet foretaget i marts og april 2015.
  • VL-undersøgelsen er lavet i et samarbejde mellem Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL) og de to anerkendte ledelsesprofessorer fra CBS, Flemming Poulfelt fra Institut for Ledelse, Politik og Filosofi og Henrik Holt Larsen fra Institut for Organisation.
  • Dansk Selskab for Virksomhedsledelse har oprettet de såkaldte VL-grupper, som er netværk for ledere inden for den private og offentlige sektor.

Evne til formidling, innovation og udvikling af talenter er blot få af mange egenskaber, som 550 VL-ledere er blevet spurgt til i ny undersøgelse.

Men på disse områder synes lederne ganske skeptiske over for egne evner.

Det er meget problematisk, hvis danske ledere ikke kan eller vil løfte opgaven med at udvikle og tiltrække talenter, påpeger ledelsesprofessor Henrik Holt Larsen fra CBS.
Det er meget problematisk, hvis danske ledere ikke kan eller vil løfte opgaven med at udvikle og tiltrække talenter, påpeger ledelsesprofessor Henrik Holt Larsen fra CBS. Foto:

For eksempel svarer cirka halvdelen af toplederne, at de enten ’slet ikke’, ’i mindre grad’ eller kun ’i nogen grad’ formår at tiltrække og udvikle talenter.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00