Tre forslag fra Djøf skal modvirke forhastet og virkelighedsfjern lovgivning

Test ny lovgivning ude i virkeligheden, indfør færre centrale krav og indsæt flere solnedgangsklausuler i love, foreslår fagforeningen Djøf, der ønsker at sænke tempoet og hæve kvaliteten i lovgivningsarbejdet.

Formanden for Djøf, Henning Thiesen, mener, at lovgivningsarbejdet i dag foregår på en måde, der risikerer at svække tilliden til regler.
Formanden for Djøf, Henning Thiesen, mener, at lovgivningsarbejdet i dag foregår på en måde, der risikerer at svække tilliden til regler.Foto: Michael Daugaard
Sine Riis Lund

I den netop passerede sommer har både statsministeren og flere folketingspartier sat spørgsmålstegn ved, om tempoet i lovgivningsarbejdet er for højt.

En undersøgelse blandt Djøf-medlemmer i centraladministrationen har samtidig peget på, at arbejdspresset er blevet så stort, at det går ud over både de ansattes arbejdstrivsel og kvaliteten af deres arbejde.

På dagen, hvor Folketinget åbner og skyder et nyt folketingsår i gang, kommer fagforeningen Djøf med tre forslag til, hvordan politikerne og embedsmændene kan sænke arbejdstempoet fra centralt hold, styrke lovkvaliteten og sikre mere holdbare politiske tiltag.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00