Det vil regeringen på klima- og energiområdet

DOKUMENTATION: Se her de lovforslag og redegørelser i Folketinget, Venstre-regeringen forventer at fremsætte på klima- og energiområdet i løbet af folketingsåret.

Tirsdag åbnede Folketinget med statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) åbningstale og fremlæggelsen af regeringens lovkatalog. 
Tirsdag åbnede Folketinget med statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) åbningstale og fremlæggelsen af regeringens lovkatalog. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Morten Øyen

Som traditionen foreskriver, har regeringen i forbindelse med folketingets åbning den første tirsdag i oktober fremlagt lovprogrammet for det folketingsår, man skyder i gang.

Herunder kan du se hele listen over lovprogrammet for klima- og energiområdet:

ENERGI-, FORSYNINGS- OG KLIMAMINISTEREN

Ændring af lov om elforsyning og lov om Energinet.dk (Okt I)

Lovforslaget har overordnet til formål at tilpasse støtteordningens regler til Europa- Kommissionens afgørelse fra juli 2015 om godkendelse af støtteordningen vedrørende industrielle kraftvarmeværkers elproduktion.

Lovforslaget skal præcisere definitionen af støtteberettigede industrielle kraftvarmeværker, således at den begrænses til værker, der anvender et specifikt brændsel (naturgas), og sikre, at ordningen administreres i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler.

Ændring af lov om miljøvenligt design og energimærkning (Okt I)

Lovforslaget har bl.a. til formål at styrke Energistyrelsens sanktionsmuligheder over for leverandører, producenter og importører, som i forbindelse med kontrolsager undlader at indsende dokumentation for deres produkters energiforbrug.

Forslaget betyder endvidere bl.a., at det er den enkelte ejer og ikke ejerforeningen eller boligfællesskabet, der har pligt til at få udarbejdet den lovpligtige energimærkning, når der er tale om ejendomme med lodrette skel som f.eks. rækkehuse. Forslaget har ligeledes til formål at lette vilkårene for godkendelse som BedreBolig-rådgivervirksomhed. Endelig muliggør forslaget gennemførelse af energieffektivitetsdirektivets krav om faktureringsoplysninger m.v. til fjernkølingskunder.

0:000:00