Bedst og værst: Aktørernes dom over energi- og klimapolitikken

DOM: Indeværende regeringsperiode nærmer sig sin afslutning. Altinget har bedt en række af de centrale aktører på energi- og klimaområdet om at vurdere regeringens bedste og værste resultater.

Sådan så SR-regeringen ud, da den blev præsenteret i februar 2014. Altinget har bedt en række aktører vurdere regeringens indsats, siden statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) overtog i oktober 2011. 
Sådan så SR-regeringen ud, da den blev præsenteret i februar 2014. Altinget har bedt en række aktører vurdere regeringens indsats, siden statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) overtog i oktober 2011. Foto: Hasse Ferrold
Tyson W. Lyall

Siden oktober 2011 har tre partier taget del i regeringsarbejdet i Danmark.

Men på klima- og energiområdet har der hele vejen stået (R) bag ministernavnet.

Den første mand på broen var den nuværende udenrigsminister Martin Lidegaard, som i februar 2014 blev afløst af partifællen Rasmus Helveg Petersen.

Altinget bad en række centrale aktører på området vurdere, hvordan de radikale ministre og regeringen som helhed har klaret sig på energi- og klimaområdet de seneste snart fire år.

 

* Lars Aagaard, adm. direktør, Dansk Energi

Hvad har været det mest positive i perioden?
”Det har naturligvis energiaftalen. Den var bred, ambitiøs og gav retning for sektoren. Når vi står i 2020 og ser tilbage, vil vi hæfte os ved en el- og varmeforsyning totalt domineret af vedvarende energi. Kullet har i stor stil forladt kraftværkerne og vindmølle-andelen er vokset.”

”Vi har også været glade for, at man ad to omgange har lettet elafgifterne for vores industrivirksomheder.”

”Endelig har vi været tilfredse med, at Elreguleringsudvalget blev nedsat. For første gang i mange år fik vi et forløb, hvor vi kunne drøfte elnettes fremtid i et fagligt setup med mange interessenter.”

0:000:00