Concito-direktør vil være politisk lydhør

INTERVIEW: Tænketanken Concito skal spille en reel politisk rolle, mener den nye direktør, Christian Ibsen. Han vil fortsætte den debatskabende stil, men have større fokus internationalt.

Christian Ibsen kom 1. december til Concito fra et job som plan- og klimachef i Fredensborg Kommune.
Christian Ibsen kom 1. december til Concito fra et job som plan- og klimachef i Fredensborg Kommune.Foto: Concito
Kasper Kaasgaard

Efter knap tre uger på posten kan Christian Ibsen stadig kaldes ny i jobbet som direktør for den grønne tænketank Concito.

Ikke desto mindre er han i gang med arbejdet, hvor han vil gøre sit til, at tænketanken er politisk relevant.

”Vi skal være lydhøre og i dialog med politikerne. Jeg er også på vej rundt til de forskellige politiske nøgleaktører for at diskutere, hvordan Concito bedst kan spille en rolle. Vi skal gerne kunne spille direkte ind i noget politikudvikling,” siger Christian Ibsen.

Concito beskæftiger sig med klimadagsordenen bredt forstået, og det er et spor, der udvikler sig konstant. Tænketanken skal naturligvis følge med, lyder det fra den nye direktør.

En af mine opgaver bliver at prioritere, hvad vi vil internationalt. Umiddelbart vil det være rigtig relevant for Concito at styrke det samarbejde, vi har med nogle nøgletænketanke i Europa.

Christian Ibsen
Direktør, Concito

”Spørgsmålet om transport og landbrug er vigtigt. Det er sektorer, som er svære at håndtere. Det er også et spørgsmål som vil blive meget relevant i EU-sammenhæng, fordi man skal se på, hvem der skal gøre hvad uden for de kvotebelagte sektorer,” siger Ibsen.

Bevidst om rolle
Den 43-årige cand.polit. overtager ledelsen af en organisation, der tidligere er kommet med udmeldinger, der har skabt røre i andedammen. De mest kendte eksempler beskatning af Nordsøolie og biogas.

Men tænketanken skal forsætte med at sætte emner på dagsordenen, uanset hvordan de bliver modtaget.

”Vi vil have fokus på, hvad klimaeffekten er af forskellige tiltag. Nogle gange rammer det ind i mainstream, og nogle gange er det i modsætning. Da må vi være klar over, hvad vi er sat i verden for, men samtidig kunne kommunikere på en måde, som skaber dialog,” siger Christian Ibsen.

Tre spor
Han identificerer tre lag, som Concito skal beskæftige sig med. Det første er det nationale:

0:000:00