Dansk Energi ærgrer sig over aflysning af kortlægning af privat skov

NATUR: Det er uforståeligt, at et stort skridt mod at dokumentere biodiversiteten i de private skove ikke bliver taget, efter regeringen har aflyst at kortlægge privat skov, mener Dansk Energi. Brancheorganisationen håber, at beslutningen bliver ændret.

Der er konkurrenceforvridende, at de offentlige skove er blevet kortlagt, mens de private ikke bliver, mener Dansk Energi.
Der er konkurrenceforvridende, at de offentlige skove er blevet kortlagt, mens de private ikke bliver, mener Dansk Energi.Foto: Colourbox
Henrik Axel Lynge Buchter

Det er ikke retfærdigt, at de private skovejere alligevel ikke kan se frem mod at få kortlagt deres skove, som det ellers har været planlagt som et led i naturpakken fra 2016.

Det mener brancheorganisationen Dansk Energi, der blandt andet har kraftvarmeværkerne som sine medlemmer.

“Vi er uforstående over for, at man trækker det tilbage,” siger Kristine van het Erve Grunnet, chefkonsulent hos Dansk Energi.

“Tiltaget med at kortlægge både offentlig og privat skov var godt, fordi vi på den måde hjælper skovejere med at dokumentere bæredygtighed, og nu har man kun gjort det halvvejs,” siger hun og henviser til, at man allerede har fået kortlagt de offentlige skove.

Vi håber også, at man vil indse, at det her har værdi for flere, end hvad man havde regnet med.

Kristine van het Erve Grunnet
Chefkonsulent hos Dansk Energi

Dansk Energi og Dansk Fjernvarme har en brancheaftale, som sikrer, at kraftvarmeværkerne i landet bruger bæredygtigt træ.

Med en kortlægning af de private skove ville de private skovejere få dækket et skridt på vejen mod en bæredygtig certificering - ligesom det er sket med de offentlige skove i forbindelse med kortlægningen.

Bliver de private skove certificeret som bæredygtige, kan overskudstræet stå til rådighed for kraftvarmeværkerne i landet. Men uden kortlægningen er der længere vej, før de private ejere når derhen.

Det er nu i stedet op til ejerne selv at vurdere, om de vil betale for at få kortlagt deres skov.

“De private skovejere har færre ressourcer. Derfor ser ejerne på, om det kan betale sig for dem at certificere sin skov. For nogen kan det, for andre kan det ikke. En national kortlægning ville have hjulpet,” siger hun.

0:000:00