Det vil analysen af biogas indeholde

DOKUMENTATION: Kommissoriet for analysen af brugen af biogas i Danmark har nu fastlagt rammerne for arbejdet. Fokus bliver på potentialet i biomasse, den teknologiske udvikling og drivhusgasregnskabet.
Foto: freefotouk/FlickR
Agnete Finnemann Scheel

I den brede energiaftale vedtaget i marts mellem regeringen, Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Enhedslisten indgår det, at der skal udarbejdes en analyse af anvendelsen af biomasse i Danmark. Kommissoriet er nu på plads med en ramme for, hvad analyse vil fokusere på.

Analysen vil se på vilkårene for en både effektiv og miljøvenlig anvendelse af biomasse samt de økonomiske potentialer og omkostninger i forhold til indland såvel som udland.

Hovedpunkterne i analysen er:

Nationale og internationale potentialer og prisfremskrivninger for biomassens råmaterialer. Heri vil også indgå vurderinger af efterspørgselen på biomassen fra andre sektorer.

Teknologier for konvertering og anvendelse af biomasse.

Bæredygtigheden i produktionen af biomasse med blik for udledningen af drivhusgasser og miljøpåvirkningen.

Analysen vil se på biomassens "drivhusgasregnskab" og holdes op mod blandt andet tilsvarende anvendelse af fossile brændstoffer, samspillet med fødevareproduktionen og EU's CO2-kvote-system.

Analysen vil se på, om biomassen har de rette rammer i energi- og transportsystemet.

Analysen forventes af ligge færdig ved udgangen af 2013 og udføres af Klima-, Energi- og Bygningsministeriet i samarbejde med relevante ministerier.

0:000:00