Debat

DF: EU’s CO2-reduktionsmål er dybt godnat

DEBAT: Det giver ingen mening, at Danmarks forpligtelser til at reducere CO2-udslippet skal ligge over gennemsnittet for EU-landene, skriver Kenneth Kristensen Berth (DF).

Foto: Steffen Ortmann / Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Kenneth Kristensen Berth (DF)
EU-ordfører

EU-Kommissionens forslag til byrdefordeling har til formål at implementere Det Europæiske Råds beslutning fra 2014 om en reduktion af EU’s ikke-kvotebelagte drivhusgasudledning i 2030 på 30 procent i forhold til 2005.

Dermed indgår det i forslaget, at Danmark får et reduktionsmål svarende til 39 procent. Kun Luxembourg og Sverige skal levere et reduktionsmål, der er større end Danmark i form af en reduktion på 40 procent. Det er fuldstændig uacceptabelt, at Danmark skal pålægges ekstra store omkostninger, når eksempelvis lande som Rumænien og Bulgarien stort set går fri.

Disse BNP-baserede reduktionsmål betyder nok engang, at Danmark er blandt de medlemslande, der skal holde ekstraordinært for. Vedtages forslaget, får det alvorlige konsekvenser for danske virksomheder og ikke mindst landbruget. Differentierede nationale reduktionsmål skaber selvsagt ulige konkurrencevilkår for medlemslandene. I værste fald kan Danmarks forhøjede reduceringsmål på grotesk vis ende med en udflytning af danske virksomheders produktionsapparat til andre lande.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Fordel jævnt mellem medlemslande
Det giver ingen mening, at Danmarks forpligtelser skal ligge over gennemsnittet for EU-landene. Derfor burde regeringen selvfølgelig lægge sig i selen for at sikre danske interesser og afvise Kommissionens forslag. Skal reduktionsmålene give mening, skal de som minimum fordeles jævnt mellem medlemslandene.

Forslaget viser nok engang, at EU’s interesser og Danmarks interesser er to forskellige størrelser. Med stor undren og beklagelse må jeg derfor konstatere, at regeringen overordnet har meldt sin støtte til forslaget. En dansk regering burde til enhver tid prioritere Danmarks og danske virksomheders interesser over idealistiske målsætninger.

Skal reduktionsmålene give mening, skal de som minimum fordeles jævnt mellem medlemslandene. 

Kenneth Kristensen Berth (DF)
EU-ordfører

Det er forslag som dette, der viser, at EU-projektet bygger på en ideologisk konstruktion uden hensyn til de enkelte nationalstater. EU har udviklet sig til en abstrakt ide med et moralsk princip, hvor de nationale demokratier umyndiggøres uden respekt for de respektive landes interesser.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kenneth Kristensen Berth

Souschef og daglig leder af politisk afdeling, DF, byrådsmedlem (DF), Vallensbæk Kommune
cand.mag. i historie og samfundsfag (Københavns Uni. 2002)

0:000:00