Esben Lunde undersøger vindmølle-regler

EU-DOMME: Miljø- og Fødevareministeriet undersøger, hvilke konsekvenser to EU-domme kan have for de danske vindmølle- og husdyrregler.

Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Er der styr på de danske vindmølle-regler?

Det er Miljø- og Fødevareministeriet i gang med at analysere, efter at to domme har sået tvivl om danske regler. Det er juraprofessor Peter Pagh, der har undersøgt de to EU-domme, som han mener, vil kunne få ”vidtgående konsekvenser” for verserende klage- og straffesager i forbindelse med vindmølleparker og husdyrbrug.

Om det er tilfældet, er man i fuld gang med at se på, lyder det fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i et svar til Folketinget:

”Miljø- og Fødevareministeriet er i øjeblikket ved at analysere dommene fra EU-Domstolen om miljøvurdering af planer og programmer. Justitsministeriet vil blive inddraget i vurderingen. Analysen vil blive færdiggjort hurtigst muligt,” skriver ministeren.

Det har ifølge Vindmølleindustrien skabt så meget tvivl om vindmølleudbygningen, at sagsbehandlingen i kommunerne er gået i stå.

Til det skriver Esben Lunde Larsen, at kommunerne skal fortsætte som hidtil.

”Når analysen er færdiggjort, vil Miljø- og Fødevareministeriet forholde sig til dommenes konsekvenser for bl.a. vindmøllebekendtgørelsen. Indtil da bør sagsbehandlingen efter ministeriets opfattelse ske efter de gældende regler,” skriver han.

I Vindmølleindustrien bakker man op om ministerens kurs:

”Jeg ser frem til, at der kan komme en afklaring i denne sag, der desværre har ledt til, at nogle kommuner har stoppet deres planlægning og sagsbehandling. Dette er beklageligt, og derfor er jeg også tilfreds med, at ministeren understreger, at dommene ikke bør have betydning for fortsat sagsbehandling i kommunerne,” siger chefkonsulent og souschef Camilla Holbech i en pressemeddelelse.

0:000:00