Grønt overblik: Det grønne Danmark tager til konferencer

DET SKER: Grænseløs energi. Bedre fødevareproduktion. National affaldsplan. Olie- og gassektoren. 2030-klimamålene. Bredbåndsdækning. Denne uge på det grønne område byder på konferencer om det hele.

Foto: /ritzau/Mik Eskestad
Lise-Lotte Skjoldan

Velkommen til det grønne overblik, som i denne uge byder på et væld af konferencer i hele landet. Konferenceprogrammer dækker bredt med emner som 2030-klimamålene, grænseløs energi, affaldssektoren, bredbånd til hele Danmark og fødevareforbrug og -produktion.

Mandag 18. september
På Axelborg hos Landbrug & Fødevarer er der mandag en mini-konference om 2030-klimamålene. Til konferencen, som Landbrug & Fødevarer har arrangeret i samarbejde med Dansk Energi, vil blandt andet energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) holde tale, og der er også oplæg ved Dansk Energi, Landbrug & Fødevarer og Concito.

Til sidst skal SF's formand Pia Olsen Dyhr og Venstres finansordfører Jacob Jensen i krydsild, hvor de skal udspørges af de to arrangører bag konferencen. Programmet kan ses her

Mandag 18. september til fredag 22. september
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er på farten i disse dage. Sidste uge var han med Miljø- og Fødevareudvalget i Storbritannien, og i denne uge går turen til USA.

På dagsordenen er vandteknologi og madspild. Esben Lunde Larsen skal blandt andet mødes med Californiens guvernør Jerry Brown, hvor de sammen skal underskrive en aftale, der kan skabe grobund for dansk eksport på vandområdet.

Derudover skal ministeren mødes med det amerikanske landbrugsministerium og tale i regi af Champions 12.3, som er et partnerskab af politikere, ngo'er og virksomheder, der har fokus på det af FN's verdensmål, som handler om at reducere madspild. Talen holder Esben Lunde Larsen i Rockefeller Center i New York.

I Washington holder ministeren madklub på den danske ambassade. Læs mere om Amerikarejsen på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside

Mandag 18. september
Den grænseløse energi er temaet for en strategikonference, som Energinet.dk holder på Kunstmuseet Arken i Ishøj uden for København. Konferencen åbnes af nyudnævnt formand for Energinet.dk Lars Barfoed, og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt holder tale. Mange forskellige internationale og prominente gæster lægger vejen forbi Ishøj, herunder tidligere chefredaktør på Politiken Bo Lidegaard og vært på DR2-programmet So Ein Ding, Nikolaj Sonne. Få overblik over hele programmet her.

Mandag 18. september
Hvad kan kommunerne gøre for at styrke bredbåndsdækningen i Danmark? Det er spørgsmålet, som tages op på en national bredbåndskonference, som mandag finder sted i Randers. Borgmester i Randers Kommune, Claus Omann Jensen (V), åbner konferencen, som blandt byder på oplæg ved kontorchef i Energistyrelsen Jakob Henrik Juul og en debat, hvor folketingsmedlem og it- og teleordfører Karin Gaardsted (S) er i panelet.
Programmet for konferencen kan ses her

0:000:00