Grønt overblik: Hele verden til fødevaretopmøde i København

OVERBLIK: Internationalt fødevaretopmøde på Christiansborg, miljøøkonomisk konference og åbent samråd om vandsektoren. Det sker i ugens løb på det grønne område.

Foto: ritzau/Jens Dresling
Lise-Lotte Skjoldan

Velkommen til ugens grønne overblik, hvor du kan læse om, hvad der sker i ugens løb inden for miljø-, fødevare-, energi-, klima- og forsyningsverdenen.

Mandag 21. august
For miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) starter dagen i København, hvor ministeren er med til VIP-åbning af Copenhagen Cooking & Food Festival. Københavner-madfestivalen startede fredag 18. august og løber til 27. august.

Udover Copenhagen Cooking & Food Festival besøger miljø- og fødevareministeren en række virksomheder og foreninger i Jylland. På den større dagsrundrejse besøger Esben Lunde Larsen Landbo Midtvest i Ringkøbing, småkagevirksomheden Kelsen Group i Ribe, en minkfarm i Bramming, Sydvestjysk Pelsfoder i Esbjerg og Arla i Esbjerg.

Onsdag 23. august
Under paraplyen "De fem styrker" holder fem store erhvervsorganisationer onsdag et politisk topmøde på Christiansborg, hvor de stiller spørgsmålet "Hvor skal væksten komme fra?". De fem organisationer bag initiativet er Landbrug & Fødevarer, Dansk Energi, Horesta, lægemiddelindustrien Lif og Danske Rederier.

Der vil blandt andet være oplæg om "Digitalisering i fødevareerhvervet" ved administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen også holder oplæg.

Du kan se det fulde program for konferencen her.

Torsdag 24. august
For andet år i træk er København vært for det verdensomspændende fødevaretopmøde World Food Summit - eller fødevarernes Davos, som Esben Lunde Larsen har ambitioner om at gøre det til.

Topmøde, der i år har overskriften Better Food for More People, åbner 24. august på Christiansborg og varer indtil 25. august. Blandt hovedtalerne er Prinsesse Marie, chefkok på Noma Rene Redzepi og den indiske fødevareminister Harsimrat Kaur Badal.

Læs mere her om eventet her.

Torsdag 24. august
Den nyslåede fiskeriminister Karen Ellemann (V) holder torsdag sit første møde med fiskeriordførerne, efter hun har overtaget ressortområdet efter Esben Lunde Larsen.

Torsdag 24. august
De Økonomiske Råd holder miljøøkonomisk konference på kurhotellet Skodsborg i Nordsjælland. Det er i år 10. gang, at forskere, politikere og embedsmænd med interesse for miljøøkonomiske problemstillinger samles til konference afholdt af Det Miljøøkonomiske Råd. De to amerikanske professorer Jason F. Shogren fra University of Wyoming og Maximillian Auffhammer fra University of California er årets key-note-talere.

Fredag 25. august
Socialdemokratiets energi- og klimaordfører Jens Joel har kaldt energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i samråd om det såkaldte TCO (Total Cost of Ownership) i vandsektoren. I alt otte spørgsmål har Jens Joel stillet til ministeren, der blandt andet skal svare på, hvorfor der endnu ikke er kommet en vejledning om TCO i vandsektoren mere end et år efter vandsektorloven trådte i kraft 1. marts 2016.

Fødselsdage
To vigtige runde hjørner er blevet rundet i løbet af sommerferien, og i den kommende uge bliver begge fødselsdage fejret med receptioner.

Lars Aagaard Den ene reception holdes for administrerende direktør i Dansk Energi Lars Aagaard, der 13. august fyldte 50 år. Dansk Energi inviterer til reception torsdag 24. august 15-17 på Vodroffsvej 59 på Frederiksberg.

Claus Bering 28. juli fyldte Dansk Byggeris formand, Claus Bering, 60 år. I den anledning holder CRH Concrete, hvor Claus Bering er administrerende direktør, en reception torsdag 24. august 14-17 på adressen Tuborg Havnepark 15 i Hellerup.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00