Grønt overblik: To åbne samråd om Mærsk

DET SKER: Salget af Mærsk Olie og Gas A/S og Miljøstyrelsens politianmeldelse af Mærsk for udledning af ulovlige kemikalier. Det er emnerne for to åbne samråd i løbet af denne uge. Få overblikket her.

Foto: /ritzau/Jens Dresling
Lise-Lotte Skjoldan

Velkommen til ugens grønne overblik, der byder på to åbne samråd om Mærsk, debatter om Europas energipolitik og to emeritus-forelæsninger om landbrugs- og fiskeripolitikken i Danmark.

Industriforum om forsyningssikkerhed for gas
Mandag 25. september kl. 12.00
DI afholder Industriforum, hvor fokus er forsyningssikkerheden for gas, mens Tyra-feltet i Nordsøen bliver renoveret. En repræsentant fra Energistyrelsen holder oplæg om regeringens forsyningssikkerhedsstrategi, mens Jakob Windeling fra Mærsk fortæller om Tyra-feltet. Det foregår i Industriens Hus, og programmet kan ses her.

Aarhus Universitet åbner nyt center for fødevareforskning
Mandag 25. september kl. 14.30
iFood er navnet på et nyt center for innovative fødevareforskning, som Aarhus Universitet lancerer mandag. Det sker ved en åbningsceremoni, hvor dekan Niels Christian Nielsen blandt andet holder tale. Du kan læse mere om centret og åbningsarrangementet lige her.

Konference om klimatilpasning - og den almene boligsektor
Tirsdag 26. september kl. 10.00
Regnvand skaber udvikling. Det mener i hvert fald AlmenNet, som tirsdag er værter for en konference om klimatilpasning, og hvad det betyder for den almene boligsektor. Arrangørerne af konferencen tæller ud over AlmenNet Transport-, Bygning- og Boligministeriet, Klimatilpasning Kokkedal, Fredensborg Kommune. På konferencen bliver der blandt andet fortalt om tre gode eksempler fra Vejle, Kokkedal og Gladsaxe på, hvordan man kan koble udvikling i almene boliger og klimatilpastning. Konferencen foregår i Kokkedal, og programmet kan du læse her.

EU-ministre skal diskutere æggeskandale
Tirsdag 26. september
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) lægger tirsdag vejen forbi Bruxelles, hvor EU-kommissæren for fødevaresikkerhed, Vytenis Andriukaitis, står i spidsen for et møde mellem ministre fra de lande, der er berørt af den såkaldte æggeskandale. Sagen omhandler det giftige stof fipronil, som er blevet fundet i æg fra Holland, der blandt andet er blevet solgt i Danmark og andre EU-lande. EU-ministrene skal sammen med kommissæren drøfte, hvordan lignende skandaler kan undgås i fremtiden.

To forelæsninger om dilemmaer i landbrugs- og fiskeripolitikken
Tirsdag 26. september kl. 13.00
To professorer ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet overgår til at være professor emeritus, og i den anledning holder de forelæsninger på instituttet. Det drejer sig Peder Andersen, der vil forelæse om dilemmaer i fiskeripolitikken, mens Niels Kærgård forelæser om dilemmaer i landbrugspolitikken. Forelæsningerne følges op med en reception. Forelæsningerne kan du læse mere om her

Konference: Hvordan skal landbruget bidrage til klimamål?
Tirsdag 26. september 17.15
Fødevaretænketanken Frej holder en konference, der handler om, hvordan det danske landbrug kan bidrage til at nå målet om, at Danmark inden 2030 skal have reduceret udledningen af drivhusgasser med 39 procent. Formand for Klimarådet Peter Birch Sørensen og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) lægger vejen forbi konferencen, som bliver holdt på Københavns Universitet. Læs mere om arrangementet her.

Folketingets IT- og teleordførere samles før EU-rådsmøde
Onsdag 27. september kl. 12.00
Forsyningsministeren dukker sammen med en stribe embedsmænd op i Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg, hvor han for it- og teleordførerne vil give en teknisk gennemgang af to EU-forslag, der skal drøftes på et kommende ministerrådsmøde i EU. Det ene forslag handler om et nyt kodeks om elektronisk kommunikation, og det andet handler om, at EU vil oprette en sammenslutning af tilsynsmyndigheder for elektronisk kommunikation. Læs mere om mødet på Folketingets hjemmeside

Miljø- og Fødevareudvalget får besøg af Landbrug & Fødevarer
Onsdag 27. september kl. 14.00
I Folketinget holder Miljø- og Fødevare-udvalget et længere møde, hvor de blandt andet skal drøfte studietur om jordforurening, to høringer om henholdsvis affaldssektoren og hormonforstyrrende stoffer samt Brexit og fiskeri. På mødet kommer også Landbrug & Fødevarer forbi for at tale om kvælstof, mens Food from Denmark A/S kommer og taler om eksport. Se dagsordenen for mødet her. Som en del af udvalgsmødet er også et åbent samråd, som du kan læse uddybende om lige herunder.

0:000:00