Her er Lilleholts to do-liste

LOVPROGRAM: Energitilsynet skal ændres til Forsyningstilsynet, opfølgning på Nordsøaftale og elreguleringsudvalgets anbefalinger. Det er blot nogle af de lovforslag, som energiministeren har på programmet. Få et overblik her.

Foto: /ritzau/Jonas Olufson
Morten Øyen

375 nye lovforslag har regeringen på vej i det nye folketingsår.

12 af dem hører hjemme under energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Det blev offentliggjort tirsdag, da regeringen i forbindelse med åbningen af Folketinget sendte sit lovprogram på gaden.

Der gemte sig ikke store overraskelser på energiministerens område, der jo også har en energiaftale at forhandle efter nytår. Det er overordnet opfølgning på V-regeringens forsyningsstrategi, Nordsø-strategien, anbefalinger fra elreguleringsudvalget og aftalen om afskaffelse af PSO-afgiften, og en lov, som måske – måske ikke – skal bruges bruges mod de russiske planer om en Nord Stream 2-gasrørledning gennem dansk farvand.

Det bør dog bemærkes, at af de 12 lovforslag fremsættes de 8 allerede i oktober. Foruden lovforslagene ligger der også en klimapolitisk redegørelse i december og en energipolitisk redegørelse i foråret.

Se alle lovforslagene i den rækkefølge, regeringen forventer at fremsætte dem her. Beskrivelsen af lovforslagene er regeringens.

Oktober

November


December

0:000:00