Her er regeringens ønsker til energiunionen

ENERGIUNION: Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) fremlagde torsdag i Folketinget regeringens syn på EU-Kommissionens udspil til en energiunion. Her kan du se regeringens prioriteter forud for forhandlingerne i EU.

Fredag skal klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen i Europaudvalget og få mandat til forhandlingerne om en EU-energiunion.
Fredag skal klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen i Europaudvalget og få mandat til forhandlingerne om en EU-energiunion.Foto: Folketingets tv
Morten Øyen

Onsdag præsenterede EU-Kommissionen sit forslag til en energiunion, og allerede på torsdag mødes EU's klima- og energiministre for at drøfte udspillet.

Derfor var den danske klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen et smut forbi sit udvalg i Folketinget for at fremlægge den danske regerings syn på udspillet fra EU-Kommissionen. Fredag morgen skal ministeren så forbi Europaudvalget for at få mandat til forhandlingerne.

Selvom det i første omgang er svært at finde en regering i EU, der udtaler sig negativt om energiunionen, så er der langt fra enighed om, hvordan den skal udformes.

Her er de overordnede punkter, som den danske minister har givet til Folketinget over, hvad regeringen ønsker energiunionen skal:

 

 

0:000:00