LA stemmer for dele af energiaftalen

ENERGIAFTALE: Liberal Alliance har valgt at stemme for store dele af energiaftalen, selvom de som det eneste parti ikke er med i forliget. Det trækker i den rigtige retning, siger Villum Christensen (LA).
Morten Øyen
Liberal Alliance valgte meget hurtigt at forlade energiforhandlingerne, og endte derfor som det eneste parti med ikke at være med i nogen aftale. Men selvom kritikken af energiaftalen har været hård fra partiet, så har Liberal Alliance alligevel valgt at stemme for store dele af aftalen, når den kommer til at afstemning i Folketingssalen.

Det drejer sig i første omgang om to love, der skal fremme konkurrencen på elmarkedet og nedlæggelsen af Center for Energibesparelser (Go' Energi).

"Det er jo ting, som, vi synes, er meget fornuftige. Det trækker i en retning, vi synes om, så det skulle da være mærkeligt, hvis vi stemte imod det," siger partiets energiordfører Villum Christensen.

Men selvom partiet nu ender med at stemme for dele af aftalen, så afviser Villum Christensen, at partiet kunne have fået noget ud af at være blevet længere under forhandlingerne.

"Vi skønnede dengang, at det var indlysende, at aftalen ville øge afgifterne. Vi vil gerne være bagstopper for det - altså, det er jo afgifter oven på verdens dyreste afgifter - så dem vil vi under ingen omstændigheder være med til at øge. Så kan man jo lige så godt bruge sin tid på noget andet," siger Villum Christensen.

Folketinget behandler i denne uge L175, L176, L182 og L183, der er første lovpakke fra energiaftalen. Den resterende lovpakke vil blive fremlagt i løbet af efteråret.

0:000:00