Lille PSO-lempelse vedtaget

LOV: En lille, målrettet lempelse af PSO-afgiften blev tirsdag stemt igennem i Folketinget.

Lasse Lange

Mens Folketingets partier i disse dage forhandler om en fuldstændigt afskaffelse af den omstridte PSO-afgift, har Folketinget i al ubemærkethed vedtaget en lille tilpasning af den eksisterende model.

Der er tale om en udvidelse af den eksisterende tilskudsordning til elintensive virksomheders betaling af PSO-afgift, så den også omfatter virksomheder, der kan dokumentere, at de er såvel handelsintensive som elintensive.

Det vurderes, at der vil være tale om under 50 virksomheder inden for blandt andet gartneri- og fødevarebranchen.

Lovforslaget er et udslag af en vækstaftale, som blå blok indgik i februar.

Også Socialdemokraterne, SF og Radikale stemte dog for den endelige vedtagelse, mens kun Enhedslisten og Alternativet stemte imod.

“Jeg er glad for, at vi med lovforslaget kan lempe PSO-betalingen for elintensive virksomheder, der er berørt af en høj PSO,” sagde energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, da lovforslaget blev førstebehandlet i april.

“Med lovforslaget styrkes virksomhedernes konkurrenceevne. Lovforslaget ændrer en gældende tilskudslov fra 2015, så flere elintensive virksomheder kan få tilskud til en del af deres betaling til PSO. Det betyder, at virksomhedernes omkostninger til el reduceres mærkbart,” fortsatte ministeren.

0:000:00