Masser af klima og energi på Folkemødet

BORNHOLM: Folkemødet byder også på en række arrangementer om klima og energi. Se et udvalg af de grønne arrangementer her.
Foto: flickr.com/Folkemødet2012
Anders JerkingMorten Øyen

Der vil være rig mulighed for at tale om natur, miljø, klima og energi, når folk, fæ, politikere og organisationer i de næste dage mødes til Folkemøde. Se et udvalg af de grønne arrangementer her (Altinget tager forbehold for ændringer i programmet):


Oplev fremtidens biogasanlæg – bygget i LEGO
Manden bag Danmarks mest moderne biogasanlæg giver en guidet tur rundt i den kæmpestore model. Hør, hvordan grøn gas bliver til, og hvilken rolle den kommer til at spille i fremtidens energiforsyning.
Arrangør: HMN Naturgas
Torsdag 13. juni 17:00
Sted: Nordlandspladsen, Plads til Gas-teltet, N9

 

Hvordan gør vi transporten mere klimavenlig?
Debat om, hvordan vi får en grønnere transport i Danmark.
Deltagere: bl.a. Johnny Hansen (CEO, Better Place), Lars Bording (adm. direktør, CLEVER), Anders Olsson (vicekoncerndirektør, E.ON Nordic) og Jacob Stahl Otte (energipolitisk chef, Enegi- og olieforum).
Arrangør: Dansk Energi
Torsdag 13. juni 18.00
Sted: Cirkuspladsen, Allinge-Sandvig. Dansk Energi og Østkraft.


Skal Danmark tjene på Arktis?
Hvordan får Danmark og danske rederier mest ud af det kommende arktiske eventyr, og hvordan sikrer vi, at der tages de nødvendige hensyn til sikkerhed og miljø i de sarte og afsides farvande?
Deltagere: bl.a. Flemming Møller Mortensen (S), og Gitte Lillelund Bech, tidl. forsvarsminister, (V) og Jan Fritz Hansen, vicedirektør, Danmarks Rederiforening.
Arrangør: Det Blå Danmark - Danmarks Rederiforening
Torsdag 13. juni kl. 18.00
Sted: Allinge Havn - Ydermolen


Hvordan skaffer vi mad nok til alle uden at skade miljøet?
Hvordan skaffer vi mad nok til verdens stigende befolkning uden at skade miljøet? Deltag aktivt i debatten mellem Steen Gade (SF), Hans Chr. Schmidt (V), generalsekretær Anders Ladekarl, Dansk Røde Kors og adm. dir. Peter Müller, Bayer A/S.
Arrangør: Bayer A/S
Fredag 14. juni kl. 09.30
Sted: Klostergården, Havestuen, Østergade 7, Allinge

 
Fremtidens grønne transport – Er der plads til gas?
Gasbiler er allerede udbredt i resten af Europa og kan gøre transporten grønnere. Men hvorfor halter vi efter, og hvad kan vi gøre for at komme op i gear?
Deltagere: bl.a. Henrik Dam Kristensen (S), transportminister, og Kristian Pihl-Lorentzen (V), transportordfører.
Arrangør: HMN Naturgas
Fredag 14. juni kl. 10.00
Sted: Nordlandspladsen, Plads til Gas-teltet, N9


Biogas - Skjult landbrugsstøtte eller klimagevinst?
Restprodukter fra landbruget kan give os grøn energi til varme, transport og strøm. Men er biogas blot skjult støtte til et presset landbrug, eller giver den reelle klimagevinster? Og kan det overhovedet betale sig?
Deltagere: bl.a. Martin Lidegaard (R), klima- og energiminister, Susanne Juhl, administrerende direktør, HMN Naturgas og Lars Hvidtfeldt, viceformand, Landbrug & Fødevarer.
Arrangør: HMN Naturgas
Fredag 14. juni kl. 12
Sted: Nordlandspladsen, Plads til Gas-teltet, N9









0:000:00