Debat

Ny debat: Er energiunionen på rette vej?

DEBAT: Energiunionen skal med tiden gøre EU uafhængig af at importere energi. Men er de forslag, der bliver stillet i forbindelse med at realisere energiunionen, de rigtige? Det spørger Altinget en række debattører om. Mød panelet her.

Miguel Arias Cañete, klima- og energikommissær.
Miguel Arias Cañete, klima- og energikommissær.Foto: EU-Kommissionen
Henrik Axel Lynge Buchter
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

I 2015 præsenterede EU-kommissionen et forslag om at skabe en energiunion for EU's medlemsstater, der blandt andet har til formål at gøre Europa uafhængig af at importere energi. Det skal ske ved, at EU’s energiproduktion og -forbrug hænger bedre sammen.

Kommissionen har senest præsenteret den såkaldte energipakke, der skal bidrage til at realisere energiunionen.

Men er energiunionen på rette vej, og vil den løse de mål, Kommissionen indledningsvis stillede? Er yderligere europæisk integration en god vej at gå? Og hvad skal der fokus på nu?

Det har Altinget spurgt en række debattører om.

Fakta
Deltag i debatten!
Send en mail til [email protected]

Mød deltagerne her:

Søren Dyck-Madsen og Rebekka Falk 
Begge klima- og energimedarbejdere i Det Økologiske Råd. Søren Dyck-Madsen varetager områderne klima, energi, bygninger og energibesparelser i rådet og har blandt andet været medlem af Energisparerådet. Rebekka Falk har fokus på grønne afgifter og beskæftiger sig med vinterpakken. Hun har tidligere blandt andet været ansat i den permanente danske repræsentation i Bruxelles.

Hanne Jersild
Hanne Jersild er seniorrådgiver for klima og energi i WWF Verdensnaturfonden og har været hos WWF siden 2011. Hun har tidligere været chefkonsulent i Vindmølleindustrien. Hanne Jersild er uddannet cand.ling.merc. i fransk fra CBS.

Jens Mattias Clausen 
Klimapolitisk rådgiver i Greenpeace. Har særligt fokus på EU og det internationale område. Jens Mattias Clausen har en kandidatgrad i statskundskab fra Københavns Universitet.

Margrete Auken (SF) 
Medlem af Europa-Parlamentet for SF, hvor hun har været valgt siden 2004. Margrete Auken har derudover siddet i Folketinget fra 1978 til 2004, hvor hun blandt andet har været medlem af Folketingets Præsidium. Hun er uddannet cand.theol. ved Københavns Universitet.

Morten Helveg Petersen (R)
Medlem af Europa-Parlamentet og næstformand i udvalget om Industri, Forskning og Energi. Morten Helveg Petersen har været medlem af Folketinget for Radikale fra 1998-2009. I tiden efter Folketinget var han direktør for Foreningen af Danske Interaktive Medier, og fra 2011 viceadministrerende direktør i Danske Medier. Han er uddannet cand.polit.

Kenneth Kristensen Berth (DF)
EU-ordfører. Kenneth Kristensen Berth har siddet i Folketinget siden valget i juni 2015 og var midlertidigt folketingsmedlem fra oktober til november i 2014. Han er uddannet cand.mag. i historie og samfundsfag.

Bendt Bendtsen (K)
Medlem af Europa-Parlamentet og medlem af udvalget om Industri, Forskning og Energi. Bendt Bendtsen var formand for Konservative fra 2000-2008. Fra 2001-2008 var han vicestatsminister og økonomi- og erhvervsminister. 

Jan Hylleberg
Adm. direktør i Vindmølleindustrien. Jan Hylleberg har været direktør for Vindmølleindustrien siden 2008 og har før dette været ansat i Dansk Tandlægeforening, Lif samt Dansk Arbejdsgiverforening.

Martin Næsby
Administrerende direktør i Olie Gas Danmark. Har tidligere arbejdet 15 år for Mærsk Oil. Uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet.

Anders Stouge 
Vicedirektør i Dansk Energi siden 2011. Er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet. Før han kom til Dansk Energi var han blandt andet i DI, KL og COWI.


Lars Chr. Lilleholt (V)
Energi-, forsynings- og klimaminister siden 2015. Har været fast medlem af Folketinget siden 2001. Er uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i Aarhus.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00