Ny direktør i Concito

NYT JOB: Plan- og klimachef i Fredensborg Kommune, Christian Peter Ibsen, bliver ny direktør i tænketanken Concito. Han tiltræder 1. december.

Christian Peter Ibsen bliver ny direktør i tænketanken Concito.
Christian Peter Ibsen bliver ny direktør i tænketanken Concito.Foto: Pressefoto/CONCITO
Christian Juhl Mølgaard

Christian Peter Ibsen bliver ny direktør i den grønne tænketank Concito.

Det skriver tænketanken i en pressemeddelelse.

Christian Peter Ibsen er 43 år og uddannet cand.polit. med fokus på miljøøkonomi. Han kommer fra en stilling som plan- og klimachef i Fredensborg Kommune. Han har tidligere arbejdet med national og international klima- og energipolitik såvel i Miljøministeriet som i Klima- og Energiministeriet, blandt andet i forhold til de danske bestræbelser på at lande en global klimaaftale i København på COP15 i 2009.

Han overtager posten efter chefkonsulent Susanne Krawack, der siden juli har været konstitueret direktør og har varetaget den daglige ledelse af sekretariatet.

I juli valgte daværende direktør for Concito, Thomas Færgeman, at forlade tænketanken efter seks år. Han takkede ja til nye udfordringer som ressourcejournalist på Politiken.

Den rette formidler af ilde hørte budskaber
Tænketankens nye direktør får rosende ord med på vejen af Concitos formand Stine Bosse:

"Christian Peter Ibsen har stor erfaring inden for klima- og energiområdet på lokalt, nationalt og internationalt niveau samt erfaring med at formidle de ofte vanskelige sammenhænge på klimaområdet til både politikere og den brede offentlighed," siger Stine Bosse i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Jeg er overbevist om, at vi med Christian har fundet den helt rette til at stå i spidsen for opgaven med at sikre faglighed og dybde i klimadebatten og formidle svære og til tider ilde hørte budskaber. Det kræver stor indføling og forståelse for de svære vilkår, der hersker i denne hurtigt forandrede verden."

Christian Peter Ibsen selv ser frem til at tage fat på opgaven:

"Jeg brænder for klimadagsordenen, og ser Concito som en central aktør i udviklingen af den danske klimaindsats. Både i forhold til at bidrage med ny international viden og politiske anbefalinger om effektive løsninger på klimaudfordringen, og som en formidler af danske klimaløsninger i andre lande," siger han i pressemeddelelsen og slutter:

"At løfte den klimapolitiske dagsorden i samarbejde med førende danske virksomheder, eksperter og civilsamfundsorganisationer er en opgave, jeg glæder mig utroligt meget til." 

Christian Peter Ibsen tiltræder sin nye stilling 1. december.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stine Bosse

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (M), formand, PlanBørnefonden, bestyrelsesmedlem i Allianz, Assistancebolaget og DNB
cand.jur. (Københavns Uni. 1987)

0:000:00