Nyt debatpanel på Altinget : energi og klima

PANELDEBAT: Et nyt folketingsår nærmer sig, og et nyt debatpanel på Altinget : energi og klima er samlet. Her kan du læse om debattørerne, der blandt andet tæller klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) og professor Ellen Margrethe Basse.

Et nyt debatpanel er samlet, men du kan også gå til tasterne og deltage i klima- og energidebatten.
Et nyt debatpanel er samlet, men du kan også gå til tasterne og deltage i klima- og energidebatten.Foto: www.colourbox.com
Redaktionen

Et nyt folketingsår står for døren med endnu flere love og afgifter på programmet, i EU forhandles der om klima- og energimål for 2030, hvordan skal Danmark nå sine mål i 2020, og hvordan vil det gå under årets store klimatopmøde i Lima?

Det er blot nogle af de spørgsmål Altinget : energi og klimas nye debatpanel kan komme ind på over de næste måneder, når de sætter deres præg på klima- og energidebatten.

Fra den 26. august starter nemlig en ny paneldebat, der vil komme med indspark til den politiske dagsorden og debatten om energi og klima.

Til det formål er samlet et bredt panel af skarpe tunger på området, der alle er klar til at sætte deres aftryk på den klima- og energipolitiske debat.

Fakta
Du kan også blande dig i debatten! 
Send dit debatindlæg til:
[email protected] 


Her kan du møde det samlede debatpanel:

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R).
Rasmus Helveg Petersen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole, og har tidligere været udviklingsminister for De Radikale. Siden februar har han været klima- og energiminister, en post han overtog fra sin partifælle Martin Lidegaard. Inden Helveg blev fuldtidspolitiker var han blandt andet politisk journalist for Jyllands-Posten og kommunikationschef for WWF Verdensnaturfonden.

Jørn Dohrmann (DF)
Jørn Dohrmann er uddannet automatikmekaniker og var Dansk Folkepartis miljøordfører fra 2001-2014. Ved valget til Europa-Parlamentet i foråret blev han valgt, og han indgår nu i gruppen for De Europæiske Konservative og Reformister, der er den tredje største gruppe i parlamentet. Han er medlem af Europa-Parlamentets Miljøudvalg, og udtaler sig også på vegne af partiet i klima- og energispørgsmål.

92-gruppen – Forum for Bæredygtig Udvikling
92-gruppen er et samarbejde mellem 23 danske miljø- og udviklingsorganisationer, der blev dannet i forbindelse med FN's Miljø- og Udviklingskonference i Rio de Janeiro i 1992. Medlemmerne af 92-gruppen arbejder med forskelligt fokus, men en af prioriteterne er at påvirke de globale klimaforhandlinger med henblik på at sikre en mere ”retfærdig og ambitiøs klimaaftale”.

Lars Andreasen
Lars Andreasen tiltrådte i 2014 stillingen som koncerndirektør for Energi & Klima i SE. Han har dog været en del af SE-direktionen i fem år forud for dette, som koncerndirektør for SE Telecom. Han er uddannet cand.merc. fra Aarhus Handelshøjskole, og før han kom til SE har han arbejdet for blandt andre Toms Gruppen og LEGO.

0:000:00