Debat

Radikale: Klimamål er helt afgørende vigtige

DEBAT: En grøn omstilling skal være den drivende kraft for vores klima- og energipolitik. Der skal være mål for, hvor vi vil hen. Ikke bare om 34 år, men også om fem og ti år. Det skriver klimaordfører for Radikale, Andreas Steenberg.

Foto: Steen Brogaard
Henrik Axel Lynge Buchter
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Andreas Steenberg (R)
Klimaordfører

Radikale Venstres vision for energiområdet er en fremtid uden kul og olie. En fremtid, hvor vi ikke bruger fossile energikilder.

Vi mener, at en sådan fremtid er prisen værd. Både fordi vi skal gøre noget ved de massive klimaforandringer, men også fordi vi på den måde får skabt nye job i Danmark. Lønninger og skatter er selvfølgelig ikke ligegyldigt, men omvendt kommer Danmark aldrig til at konkurrere på kun pris og løn.

For os i Radikale Venstre er klima- og energipolitikken en mulighed for at udvikle nye produkter og dermed job. Vi har før turdet at gå forrest, og det har skabt store globale energivirksomheder i Danmark. Det skal vi udvikle.

Fakta
Bland dig i debatten!
Skriv til [email protected]

Grøn omstilling skal være den drivende kraft
Mål for vores energipolitik er helt afgørende for at drive udviklingen. Venstre har afskaffet alle mål på nær det langsigtede i 2050 om at være uafhængig af fossile brændsler. Men hvordan kommer vi derhen? Skal der ikke tages nogle skridt? Svaret er nej.

Venstre fjerner alt, hvad der kan fjernes, fra klimaforliget, der skæres på energibesparelser, der skæres i forskning og udvikling, PSO’en afskaffes, og der sættes ikke penge af til yderligere initiativer. Det er en nul-vision, Venstre kører med.

Bag de mål skal der handling, og for os er en afgiftsreform og en videre finansiering af forskning og udbygning af vedvarende energi afgørende. Det vil drive udviklingen frem igen, og en fremtid uden kul og olie er prisen værd.

Andreas Steenberg, klimaordfører for Radikale

Forsyningsstrategien lægger også op til ingenting – kun at det skal være billigere. Vi er gået fra en vision om grøn omstilling og grønne job til en vision om billigst mulig. Det er en meget stor politisk ændring.

En ændring, vi er lodret imod i Radikale Venstre.

Vi ønsker, at grøn omstilling igen skal være den drivende kraft for vores klima- og energipolitik. Det betyder, at vi igen skal have mål for, hvor vi vil hen. Ikke bare om 34 år, men også om fem og ti år.

Bag de mål skal der handling, og for os er en afgiftsreform og en videre finansiering af forskning og udbygning af vedvarende energi afgørende. Det vil drive udviklingen frem igen, og en fremtid uden kul og olie er prisen værd.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Andreas Steenberg

Public affairs executive, Systematic, fhv. MF og politisk ordfører (R)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2011)

0:000:00