Skattestigninger rykker nærmere ved PSO-forhandlinger

PSO: Dramaet tager til i slagsmålet om PSO-afgiften. Onsdag fremlagde regeringen et regnestykke, der viser, hvordan en skattestigning kan se ud, men intet er endnu afgjort.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V, t.h.) var med, da der torsdag blev forhandlet om finansieringen af regeringens PSO-afskaffelse (arkivbillede).
Skatteminister Karsten Lauritzen (V, t.h.) var med, da der torsdag blev forhandlet om finansieringen af regeringens PSO-afskaffelse (arkivbillede).Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Lasse Lange

Endnu har ingen af Folketingets partier forladt forhandlingerne om PSO-afgiften, der i disse dage udfolder sig bag Finansministeriets tykke mure.

Samtlige partier fra Konservative og Dansk Folkeparti til Enhedslisten og Alternativet sidder således og forhandler med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og de relevante ressortministre.

Sammen forsøger de at finde en løsning på PSO-spørgsmålet.

Onsdag morgen løb det andet af de to hidtidige centrale forhandlingsmøder om spørgsmålet af stablen i Finansministeriet.

Mødet fokuserede ifølge Altingets oplysninger på finansieringsdelen, hvor der umiddelbart er lagt op til, at størstedelen af pengene skal findes ved at forhøje bundskatten.

Flere medier skrev onsdag aften, at regeringen har lagt sig fast på, at PSO-afskaffelsen skal finansieres ved at sætte bundskatten op og bundfradraget ned, men det er endnu ikke officielt bekræftet. Og ifølge Altingets oplysninger har regeringen heller ikke i de lukkede forhandlinger meldt klart ud, at regeringen går efter skattemodellen.

Alligevel tyder alt på, at det er den vej PSO-pilen peger.

Kilder med kendskab til forhandlingerne, har således det klare indtryk, at regeringens foretrukne finansiering af PSO-afskaffelsen indebærer stigninger i bundskatten. Dertil kommer, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i tirsdagens spørgetime fremhævede netop indkomstskattemodellen.

“Vi skal måske ud til danskerne og bede dem om at betale noget ekstra skat,” sagde statsministeren ved spørgetimen.

0:000:00