Niels B. Christiansen skal stå i spidsen for Lego

NAVNE: Niels B. Christiansen, der er Energikommissionens formand og indtil juni 2017 var direktør i Danfoss, er ny administrerende direktør i Lego.

Foto: ritzau/ Michael Drost-Hansen
Morten ØyenKatrine Falk Lønstrup

Tidligere direktør i Danfoss Niels B. Christiansen er torsdag blevet udnævnt som ny administrerende direktør i Lego Koncernen.

Han tiltræder posten 1. oktober og afløser 61-årige Bali Padda, der fremover i stedet skal varetage en rådgivende funktion i Lego Brand Group.

Det skriver Lego i en pressemeddelelse.

Legos bestyrelsesformand, Jørgen Vig Knudstorp, glæder sig over ansættelsen af Niels B. Christiansen.

"Niels er en fantastisk leder, der har leveret enestående resultater som administrerende direktør i Danfoss. Han har forandret en traditionel industrivirksomhed til en ledende teknologivirksomhed. Hans erfaring med digitalisering, globalisering, implementering af forandringsstrategier og evnen til at skabe en tilpasningsdygtig og effektiv global organisation vil være en gevinst for Lego Koncernen," siger han i pressemeddelelsen.

Niels B. Christiansen var indtil juni 2017 administrerende direktør i Danfoss, som han stod i spidsen for i ni år. Inden han kom til Danfoss, var han blandt andet direktør i GN Store Nord.

Christiansen har det seneste år også stået i spidsen for regeringens energikommission, der i slutningen af april fremlagde sit oplæg til politikernes arbejde med et nyt energiforlig. 

0:000:00