TV: Folketinget vedtager reduktion af den grønne check

VEDTAGET: Folketinget vedtog tirsdag en forhøjelse af bundskatten og nedsættelse af den grønne check. Det sker i sammenhæng med udfasningen af PSO-afgiften.

Mads Gluud Jørgensen
Dokumentation

Resumé fra ft.dk.
Venstreregeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti har derfor den 17. november 2016 indgået aftale om at afskaffe PSO-afgiften og afholde udgifterne til vedvarende energi over finansloven. 

Det følger således af »Aftale om afskaffelse af PSO-afgiften« af 17. november 2016, at PSO-udgifterne gradvis flyttes til finansloven fra 2017, og at udgifterne er fuldt indfaset på finansloven i 2022. PSO-afgiften afskaffes tilsvarende gradvis fra 2017 med fuld udfasning i 2022. 

Dette lovforslag udmønter den del af aftalen, der vedrører forhøjelse af bundskatten og det skrå skatteloft og reduktion af den grønne check. 

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. marts 2017 og har virkning fra den 1. januar 2018. 


Vedtaget 94 stemmer for forslaget (S, DF, V, LA, RV, SF, KF) 15 stemmer imod forslaget (EL, ALT) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget


0:000:00