Nyeste svar

Her kan du læse udvalgte svar fra regeringen til Folketinget

Lilleholt har ikke skøn over værdien af Mærsk

SVAR:

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet foretager ikke skøn over værdien af Mærsk Olie og Gas A/S. Ministeren kan derfor ikke komme med et bud til Rune Lund (EL) på, hvor meget slagsprisen er steget siden skatteaftalen fra foråret.

Lilleholt opdaterer om geotermi-ordning

SVAR:

Siden 1. januar i år har det været muligt søge om optagelse i ordningen for geotermiboringer. Ekspertrådet forventes at være udpeget inden for kort tid, oplyser klima- og energiministeren i et svar til Søren Egge Rasmussen (EL).

Lilleholt: Der er enighed om VE-mål

SVAR:

Energi- og klimaministeren bekræfter, at VLAK-regeringen ønsker et fossil-uafhængigt Danmark i 2050. For ham betyder det, at vi producerer vedvarende energi nok til at det danske energiforbrug.

Lauritzen kan ikke beregne, hvad flere biler betyder for CO2-udslippet

SVAR:

Det har ikke været muligt for skatteministeren at regne sig frem til, hvad det betyder for Danmarks CO2-udslip, at der bliver solgt flere biler. Nye biler er mere brændstoføkonomiske, men til gengæld bliver der kørt mere, skriver ministeren i sit svar til Roger Matthiesen (ALT).

Lilleholt fremlægger notat, der skulle lokke datacentre til Danmark

SVAR:

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet udarbejdede i 2015 et notat, der skulle hjælpe med at tiltrække store datacentre til Danmark. Det er vedlagt et svar til Søren Egge Rasmussen (EL), der spørger ministeren til, hvilke oplysninger Facebook fik om PSO-ordningen.

Lilleholt: Der stilles ikke krav om VE til datacentre

SVAR:

De store datacentre er en del af det frie elmarked, og derfor stilles der ikke krav til, at de skal bruge vedvarende energi til driften, skriver energi- og klimaministeren i et svar til Søren Egge Rasmussen (EL).