DF om GMO-sager: Husk I er en smal regering

Der var bred utilfredshed med Eva Kjer Hansen (V) på et samråd i Europaudvalget tirsdag.

Julie Lundbek

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har hidtil oversendt komitésager direkte til Folketinget og dermed undladt at tage initiativ til både en mundtlig drøftelse og indhentelse af mandat i udvalget i forbindelse med GMO-sager. 


Baggrunden for samrådet er det såkaldte Barroso-direktiv, som gør det muligt for de enkelte EU-lande selv at tage stilling til, hvorvidt GMO-dyrkning skal være tilladt.

Miljø- og fødevareministeren har tidligere talt for en mere lempelig tilgang til spørgsmålet om GMO-dyrkning, mens oppositionen og DF er skeptiske. Det var grunden til, at ministeren i sidste uge kom i mindretal under et åbent samråd i Miljø- og Fødevareudvalget om Danmarks indstilling til dyrkelsen af fire forskellige GMO-majs. 


På samrådet indskærpede Kenneth Berth (DF), at Dansk Folkeparti i en årrække har været skeptiske over for GMO-afgrøder, og at ministeren derfor burde have forudset, at regeringen kunne komme i mindretal på området. 


Flere fremmødte var under samrådet bekymrede for, at ministerens hidtidige procedure med oversendelse af komitésager direkte til Folketinget kan resultere i en ikke fyldestgørende behandling på et område, hvor regeringen er i mindretal.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Eva Kjer Hansen

Direktør, Dialog mod Vold, AskovFonden, vicepræsident for ALDE (Alliancen af Liberale og Demokratiske partier i Europa) 2023-, fhv. minister og MF (V)
journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1991), cand.polit. (Københavns Uni. 2012)

Kenneth Kristensen Berth

Souschef og daglig leder af politisk afdeling, DF, byrådsmedlem (DF), Vallensbæk Kommune
cand.mag. i historie og samfundsfag (Københavns Uni. 2002)

Mette Gjerskov

MF (S), ordfører for miljø og verdensmål
cand.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1993)

0:000:00