Cordua: DF udnytter Brexit

KLUMME: Hvis den britiske EU-afstemning ender med et 'leave', vil det sætte yderligere gang i den danske diskussion om vores forhold til det kriseramte europæiske samarbejde. DF forsøger allerede at tage gratis stik hjem, skriver Jarl Cordua. 

Torsdag skal briterne tage stilling til 'leave' eller 'remain' i EU. 
Torsdag skal briterne tage stilling til 'leave' eller 'remain' i EU. Foto: Scanpix
Jarl Cordua

Hele Europa, herunder det danske politiske liv, holder vejret frem til fredag morgen, hvor det står klart, om briterne har kastet sig selv og EU ud i samarbejdets hidtil største krise, eller om man kan tørre sveden af panden.

For briterne vil det under alle omstændigheder føre til omdannelser i Cameron-regeringen, men et nej til EU vil desuden sætte yderligere fut i den danske diskussion om vores forhold til det ubestrideligt kriseramte europæiske samarbejde. Indtil videre har både Dansk Folkeparti og det endnu fuldtonede modstanderparti Enhedslisten med lidt forskellige betingelser varslet, at de ønsker en afstemning om Danmarks fremtid i EU.

Det ligner dog mest en positionskamp, hvor DF tager det gratis stik hjem, det er at markere sin EU-skepsis i en tid, hvor målinger viser, at nye højre-partier, som ønsker Danmark helt ud af EU, vinder frem.

0:000:00