DF sætter EU-støttemidler ind på spærret konto

AFVIST: Europa-Parlamentet vil endnu ikke tage imod Dansk Folkepartis tilbagebetaling af EU-støttemidler. Det overrasker Dansk Folkeparti, der nu sætter pengene ind på en spærret konto. Parlamentet oplyser, at man ikke kan få DF's opgørelse til at passe.

Dansk Folkeparti kan ikke få lov til at tilbagebetale næsten en million kroner i EU-støtte til Europa-Parlamentet lige foreløbigt.
Dansk Folkeparti kan ikke få lov til at tilbagebetale næsten en million kroner i EU-støtte til Europa-Parlamentet lige foreløbigt.Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Cecilie GormsenMichael Hjøllund

KØBENHAVN/BRUXELLES: De en million kroner, som Dansk Folkeparti forgæves forsøgte at betale tilbage til Europa-Parlamentet mandag, bliver nu sat ind på en spærret konto.

Det oplyser Dansk Folkepartis europaparlamentariker, Anders Vistisen, på sin facebookprofil torsdag.

”Jeg må tage EU-bureaukratiets beslutning til mig, og derfor beder jeg i dag Dansk Folkeparti om at indsætte beløbet, vi ønsker at tilbagebetale, på en spærret konto,” skriver han.

Dokumentation

Hvad er MELD og FELD?
Movement for a Europe of Liberties and Democracy (MELD) og Foundation for a Europe of Liberties and Democracy (FELD) var en bevægelse og en tilhørende fond, der fra 2011 samlede en række europæiske partier på den nationalistiske højrefløj, herunder Dansk Folkeparti.

Morten Messerschmidt var formand for de to organisationer, indtil de blev afviklet med udgangen af 2015, da de ikke længere kunne mønstre medlemmer fra en fjerdedel af EU's medlemsstater, sådan som det er påkrævet for at kunne få adgang til midler fra EU.

Den slags partisammenslutninger kan få støtte fra Europa-Parlamentet til deres aktiviteter. Men de må ikke bruge de penge på kampagner, der spiller ind i nationale valg eller folkeafstemninger. Og netop det bliver vigtigt senere i forløbet.


0:000:00