Pressegeneralen fra Nørrebro

PORTRÆT: SF's pressechef Claus Perregaard spiller en vigtigere rolle end de fleste af partiets folketingsmedlemmer. Hans dygtighed anerkendes bredt, men ikke alle partifæller er lige begejstrede for hans store indflydelse.
Claus Perregaard har spillet en afgørende rolle i udviklingen af "det nye SF", først som Villy Søvndals personlige rådgiver og de sidste to år som partiets pressechef.
Claus Perregaard har spillet en afgørende rolle i udviklingen af "det nye SF", først som Villy Søvndals personlige rådgiver og de sidste to år som partiets pressechef.Foto: Facebook
Erik Holstein
Foto: Privat

Hans vurderinger er aldrig letkøbte eller smartass-agtige. Derfor lytter man til ham, selv når man er uenig.

SF-folketingsmedlem
Om pressechef Claus Perregaard
Fakta

Claus Perregaard, 40 år, født i København

Rådgiver for Villy Søvndal fra 2005-08, pressechef for SF siden 2008.

Claus Perregaard er cand.mag i historie og filosofi fra RUC, og meldte sig ind i SF i år 2000. Han har formand for SF-Nørrebro og startede på Christiansborg som sekretær for Villy Søvndal og Anne Baastrup i 2001.

Han er kæreste med Rebekka og har en datter. Familien bor på Nørrebro. SF's pressechef er vild med jazz, skrap til at lave mad og til at fotografere, men også en vandretur i Lapland falder i hans smag.


Kilde: Altinget.dk

Hvis der udover Søvndal er én enkelt person, der personificerer det nye SF, er det ham. Ikke alene har han været i front med professionaliseringen af SF's kommunikation. Som tidligere formand for SF-Nørrebro og som Villy Søvndals mangeårige sparringspartner har han også været en af hovedkræfterne bag SF's nye værdipolitiske orientering.

Med sin afslappede fremtoning ligner Claus Perregaard mere en magister i filosofi fra RUC - med hang til eksperimental jazz - end en knivskarp spindoktor. Men selvom han rent faktisk er en jazzelskende cand.mag. fra RUC, skal man ikke tage fejl af SF's pressechef: Perregaard er analytisk, effektiv - og cool i kriser. Og han er en af de allervigtigste aktører på Christiansborg.

Mens pressecheferne fra regeringspartierne har en journalistisk baggrund, kommer Claus Perregaard fra partiet. Han er ikke gået SFU-vejen, men meldte sig først ind i SF som 30-årig. Vejen til hans nuværende position blev banet, da han i 2001 blev medlemssekretær for partiets daværende retsordfører Anne Baastrup og den daværende socialordfører - Villy Søvndal.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00