Næste uges EU

EU: I næste uge bliver European Business Summit afholdt for 9. gang i Bruxelles, og EU’s økonomi- og finansministre mødes for at diskutere EU-budgettet for 2012. Og så afholder Altinget | EU i samarbejde med Københavns Hovedbibliotek debatarrangement i København.
Fakta
Næste uges EU
Altinget | EU bringer hver fredag en oversigt over den kommende uge i EU.

Europa-Kommissionen
Kommissionen vil i næste uge markere det 20. år for MEDIA-projektets eksistens, som vil være i fokus ved Cannes Film Festivalens årlige ”European Rendezvous”. Siden 1991 har MEDIA-projektet støttet filmindustrien med over € 1.5 milliard. Den 16. maj vil EU-Kommissæren for uddannelse, ungdom og kultur, Androulla Vassiliou, være vært for et møde med 20 europæiske filminstruktører, med hvem han vil diskutere fremtiden for EU-støtte til filmindustrien, samt hvordan man på nye måder kan engagere publikum.

Den 18. og 19. maj vil der i Bruxelles blive afholdt European Business Summit (EBS) for 9. år i træk. Her vil fokus være Europas plads i den globale økonomi i dag og i fremtiden. Man vil addressere den manglende vækst, som mange europæiske lande oplever, samt diskutere, hvilke erhvervsområder der i EU er ved at falde bagud, og hvilke muligheder der kan tages i brug for at råde bod på dette.

I Prag vil de to statsministre for henholdsvis Tjekkiet og Slovakiet Petr Nečas og Iveta Radičová sammen med energikommissær Günther Oettinger byde velkommen til dette års European Nuclear Energy Forum (ENEF) i Prag den 19.-20. maj. Her vil et vigtigt fokuspunkt være drøftelsen af kriterierne for sikkerhedsevalueringen af Europas 143 atomkraftværker samt gennemsigtigheden af sådanne procedurer.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00