ALDE vælger Venstre-mand som ny vicepræsident

UDNÆVNT: Henrik Bach Mortensen (V) er valgt som ny vicepræsident i det europæiske liberale parti ALDE's ledelse.

Henrik Bach Mortensen er direktør i Dansk Arbejdsgiverforening og bestyrelsesformand for DIPD, det Danske Institut for Partier og Demokrati.
Henrik Bach Mortensen er direktør i Dansk Arbejdsgiverforening og bestyrelsesformand for DIPD, det Danske Institut for Partier og Demokrati.
Kristian Tolbøll

Venstres Henrik Bach Mortensen blev lørdag valgt som ALDE's nye vicepræsident ved partiets kongres i Warszawa.

"Jeg glæder mig meget til arbejdet i ALDE. Vi skal arbejde for en styrket europæisk konkurrenceevne, som sikrer, at Europa får øget økonomisk vækst og skaber nye arbejdspladser på et inkluderende arbejdsmarked," siger Henrik Bach Mortensen i en pressemeddelelse fra Venstre.

ALDE, som er Alliancen af Liberale og Demokratiske partier i Europa, inkluderer liberale, nationale politiske partier fra hele Europa og er selvsamme parti, som Uffe Ellemann-Jensen (V) var præsident for i perioden 1994-2000.

ALDE tæller både Venstre og Radikale fra Danmark, og ALDE er det fjerdestørste parti i Europa-Parlamentet. Henrik Bach Mortensens vicepræsidentkandidatur blev aktivt støttet af både hans eget parti, Venstre, samt Radikale.

- Det er godt for ALDE, at Venstre nu har fået en repræsentant i ledelsen. Vi er et europæisk parti, men vi skal blive endnu bedre til at vise danskerne og europæerne, hvordan det europæiske samarbejde kan styrke både friheden og økonomien, uden at det går ud over vores nationale egenart, siger formanden for Venstres Europa-udvalg, Michael Aastrup Jensen.

Henrik Bach Mortensen har til daglig sit virke som direktør i Dansk Arbejdsgiverforening og er bestyrelsesformand for DIPD, det Danske Institut for Partier og Demokrati.

Han har over 30 års erfaring i Venstre og har tidligere været leder af Venstres politisk-økonomiske sekretariat på Christiansborg.

Rollen som vicepræsident kommer Henrik Bach Mortensen til at dele med to andre nyvalgte kollegaer. Luis Garicano (Ciudadanos, Spanien) og Angelika Mlinar (NEOS, Østrig) er også blevet valgt som vicepræsidenter.

Desuden er Gašper Koprivsek (SMC, Slovenien) valgt som kasserer i ALDE.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Bach Mortensen

Vicepræsident, Liberal International, formand, Tilsynsrådet, medstifter, Cepos, medlem, Lønstrukturkomiteen
cand.polit. (Københavns Uni. 1982), m.phil. (Cambridge. 1983)

0:000:00