Altinget | EU udgiver nyt magasin om demokrati

UDGIVELSE: Formandskabet strippet for magt. Sparekurs truer demokratiet i Europa. EU-mandat gives i korridorerne. Dette er nogle af de emner, du kan læse om i Altinget | EU's nye magasin om demokrati i EU.
Kristoffer Hecquet
Fakta
Magasinet om demokrati i EU er støttet af Europa-Nævnet
Europa er ramt af økonomisk krise, og det europæiske samarbejde i EU er sat på sin hårdeste prøve, siden Fællesskabet blev grundlagt i årene efter Anden Verdenskrig. EU har aldrig været en bestseller blandt de europæiske borgere, men under krisen har de negative historier været særligt tunge og synlige, og den folkelige opbakning til det europæiske projekt er dalende.

I forskellige dele af det politiske liv i EU forsøger man at møde kritikken. Også i EU's egne institutioner findes et ønske om mere demokrati, hvilket trænger frem i debatter og initiativer. Men hvordan kan en kompliceret struktur som EU gøres mere demokratisk?

Undersøger demokratiets tilstand
Altinget | EU vil med denne udgivelse - støttet af Folketingets Europa-Nævn - undersøge demokratiets tilstand i EU. Vi giver et billede af, hvordan der arbejdes med borgerinddragelse og demokratisering for at gøre samarbejdet mere folkeligt. Vi ser også på, hvilke udfordringer og problematikker der følger med i en sådan demokratiseringsproces på tværs af grænser.

Magasinet kan hentes gratis elektronisk (HENT MAGASIN). Desuden er det muligt at bestille klassesæt i trykt udgave, hvor du blot skal betale for fragt. Kontakt os og hør nærmere på [email protected] eller tlf. 28463483.

God læselyst.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00