Debat

Bendtsen: Elendig lobbyisme fra Mellemfolkeligt Samvirke

DEBAT: Flere organisationer, heriblandt den danske græsrodsorganisation Mellemfolkeligt Samvirke, er begyndt at bruge ufine metoder for at påvirke politikerne. Men det virker stik imod hensigten, skriver Bendt Bendtsen (K).

Lobbyorganisationer er begyndt at bruge ufine metoder for at påvirke politikerne, skriver Bendt Bendtsen (K).
Lobbyorganisationer er begyndt at bruge ufine metoder for at påvirke politikerne, skriver Bendt Bendtsen (K).
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Bendt Bendtsen (K)
Medlem af Europa-Parlamentet

Jeg er mest af alt irriteret over, at også en dansk græsrodsorganisation er begyndt at bruge sådanne metoder. Det er utrolig elendig lobbyisme og en elendig måde at forsøge at komme igennem med sit budskab på.

Bendt Bendtsen (K)
Medlem af Europa-Parlamentet

Nogle lobbyister har lært spillet, andre laver selvmål - altså scorer i eget net.

Fakta

Bland dig i debatten!

Send dit indlæg til [email protected]

Så har vi prøvet det igen og igen. I denne uge var det organisationen FAFCE (en katolsk paneuropæisk "familieorganisation"), som var på banen. Pludselig stod min e-mail ikke stille, idet FAFCE via CitizenGo (en organisation, som promoverer civilsamfundets deltagelse i politik) bombede min EU-mail, om hvorfor EU ikke skal tillade abort.

Ryger direkte i spamfiltret
Heldigvis har vi mulighed for at omdirigere enslydende mails direkte til spamkassen, så vores arbejde ikke blokeres. (I dag ligger der 12.500 mails i spamfilteret fra FAFCE).

Men hvad i alverden bilder de sig ind. Tror de virkelig på, at det er en måde at kommunikere på? Tror de virkelig på, at det kan påvirke min stemmeafgivelse med en sådan aktion? Er det en flok totale amatører, som sidder og rådgiver en organisation, som har det budskab, at de er imod fri abort?

Jeg antager, at organisationer bag den slags autogenerede robotmails gerne vil vise mig og andre folkevalgte, at de har opbakning i folkedybet. Men på min side af bordet opleves det helt anderledes. Jeg læser de første 10 mails, budskabet er forstået (selv om jeg ikke nødvendigvis er enig), og herfra bliver det til et irritationsmoment, når de påfølgende ca. 12.000 autogenerede robotmails med nøjagtig ens ordlyd lammer min indbakke. Budskabet kvæles af formen - det ender som spam.

Elendig lobbyisme fra Mellemfolkeligt Samvirke
Fænomenet er ikke ukendt, set fra dansk side, det er ikke bare katolikker, der tyer til den slags. I december satte Mellemfolkeligt Samvirke en kampagne i stand, så man via deres hjemmeside kunne kontakte europaparlamentarikere.

Hvad det drejede sig om, måtte min assistent minde mig om i dag, for det kunne jeg ikke engang længere huske - men jeg husker klart irritationen. Jeg svarede flere af danskerne, der skrev - mest af alt, fordi jeg synes, det var ærgerligt, at de ikke kunne skrive selv, hvis emnet nu betød så meget for dem. Flere medgav også, at de måske havde ladet sig rive med.

Hvor ærgerligt det end er, er jeg mest af alt irriteret over, at også en dansk græsrodsorganisation er begyndt at bruge sådanne metoder. Det er utrolig elendig lobbyisme og en elendig måde at forsøge at komme igennem med sit budskab på. Organisationer, der leverer denne her slags tjenester for borgere, giver dem et løfte, de ikke kan holde; kontakt til politikere. Det bliver fanget af mit spamfilter.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bendt Bendtsen

Formand for Synergi, fhv. minister, partiformand, MF, MEP og byrådsmedlem (K), leder af Altingets maritime netværk
HH-enkeltfag i regnskab og driftsøkonomi (Tietgenskolen i Odense 1988), politibetjent (Politiskolen 1978)

0:000:00