Debat

Bendtsen: Nu rulles de røde og falmede faner ud

DEBAT: Jeppe Kofod ønsker, at socialisterne (S&D) i Europa-Parlamentet vil skilles fra os konservative i EPP-gruppen. Angiveligt for at lufte de røde faner med populistiske budskaber. Men vi er nødt til at påtage os et ansvar i fællesskab, skriver Bendt Bendtsen (K).

Peter Pagh-Schlegel
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Bendt Bendtsen (K)
Medlem af Europa-Parlamentet

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Socialisterne (S&D) i Europa-Parlamentet vil skilles fra os konservative i EPP-gruppen, skrev Socialdemokraternes Jeppe Kofod i sidste uge.

Jeg har nu aldrig følt, at jeg har ægteskabelige forbindelser med S&D, men samarbejdet i Europas trængte tid ER nødvendigt. Vi kan ikke skyde ansvaret fra os og lade populister og nationale ekstremister styre Europa.

Nogle er nødt til at påtage sig ansvaret, selv om det er nemmere ikke at tage ansvar. Det kender vi ikke mindst fra dansk politik. Intet ansvar og gold kritik har givet flere vælgere, men det betyder ikke, at det er det rigtige at gøre.

Modsat mig selv, finder Kofod & Co. inspiration i den succes, som kommunister, fascister og andre politiske ekstremister har opnået med forsimplede populistiske budskaber.

Bendt Bendtsen
De Konservative

Hvad er så årsagen til, at de politisk vil skilles?

Finder inspiration hos ekstremister
Som jeg forstår det, har socialisterne et behov for at slå sig løs og lufte de falmede røde faner. Modsat mig selv finder Kofod & co. inspiration i den succes, som kommunister, fascister og andre politiske ekstremister har opnået med forsimplede populistiske budskaber.

Kære kollegaer: Jeg kan godt se, at I befinder jer i midtvejskrise med faldende tilslutning på tværs af Europa. Vi borgerlige har også vores bekymringer. Men svaret er ikke at løbe væk fra ansvaret. Så åbner vi ladeporten for den ekstreme populistbølge.

Vi har leveret resultater sammen
En simpel optælling af mandatfordelingen i Europa-Parlamentet viser tydeligt, at de to store politiske grupper er nødt til at samarbejde om de konkrete politiske problemer og løsninger, borgerne kræver af os.

Og vi har jo allerede leveret resultater: På Junckerplanen, der konkret har ført til investeringer og nye job, på nye databeskyttelsesregler, på sikkerhed og kriminalitetsbekæmpelse med blandet andet det nye Europol.

For at opnå disse resultater har vi måttet indgå i kompromisser. Politik, ligesom hverdagen, handler det om at mødes på midten og finde en farbar vej.

Den konservative gruppe arbejder seriøst med at finde løsninger på de store udfordringer i Europa. Nogle gange holder et tæt forhold hårdt. Men derfor bør man ikke give op på samarbejde.

Kære socialister - jeg tror stadig på, at vi kan skabe resultater sammen. Det skylder vi de fremtidige generationer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bendt Bendtsen

Formand for Synergi, fhv. minister, partiformand, MF, MEP og byrådsmedlem (K), leder af Altingets maritime netværk
HH-enkeltfag i regnskab og driftsøkonomi (Tietgenskolen i Odense 1988), politibetjent (Politiskolen 1978)

0:000:00