Cameron klar med lovforslag om britisk EU-afstemning

OPGØR: Storbritanniens konservative premierminister David Cameron vil i næste uge fremlægge et lovforslag, der skal bane vejen for en folkeafstemning om det britiske EU-medlemskab. Tænketank advarer den britiske leder mod at fare for hurtigt frem.

David Cameron, der for nylig opnåede genvalg til posten som Storbritanniens premierminister, gik til valg på at give briterne en folkeafstemning om landets medlemskab af EU senest i 2017.
David Cameron, der for nylig opnåede genvalg til posten som Storbritanniens premierminister, gik til valg på at give briterne en folkeafstemning om landets medlemskab af EU senest i 2017.Foto: Rådet for Den Europæiske Union
Michael Hjøllund

Efter en overbevisende valgsejr ved det britiske valg er den konservative premierminister David Cameron nu opsat på at vise, at han mente det alvorligt, da han lovede vælgerne en afstemning om Storbritanniens medlemskab af EU.

Det skriver den britiske avis The Guardian, der ligesom en række andre medier kan berette, at David Cameron allerede næste torsdag – dagen efter det britiske parlament træder sammen for første gang siden valget – vil være klar med et lovforslag, der skal bane vejen for en folkeafstemning.

En afstemning, som den konservative leder har lovet skal afholdes senest i 2017.

0:000:00