Chefredaktør: EU skal regulere Facebook

INTERVIEW: Chefedaktør for norske Aftenposten Espen Egil Hansen blev verdenskendt for at tage kampen op med Facebook i censur-sag om et ikonisk Vietnam-fotografi. Han mener, at Facebook i dag kan true demokratiet.

Chefredaktør for norske Aftenposten Espen Egil Hansen er bekymret for, at Facebook er på vej til at få monopol over udbredelsen af nyheder på nettet. I værste fald kan det skade demokratiet, mener han.
Chefredaktør for norske Aftenposten Espen Egil Hansen er bekymret for, at Facebook er på vej til at få monopol over udbredelsen af nyheder på nettet. I værste fald kan det skade demokratiet, mener han.Foto: ALDE
Michael Hjøllund

 Vi nærmer os en situation, hvor der kun er én til tre store globale platforme, og det sikre ikke den pluralisme som et demokrati har brug for.

Espen Egil Hansen
Chefredaktør på Aftenposten

BRUXELLES: Facebook er ved at få en monopollignende position som den helt dominerende platform for udbredelse af information på nettet, og det skal vi være bekymrede over.

Sådan lød det fra chefredaktør på Aftenposten Espen Egil Hansen, da han tirsdag var én af tre hovedtalere ved en høring i Europa-Parlamentet om sociale mediers magt.

Han mener, at lovgiverne i EU og resten af verden gennem lovgivning er nødt til at bryde Facebooks dominerende position for at sikre, at firmaet ikke får monopol på at formidle information til borgerne på nettet. For det vil svække demokratiet.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00