Connie Hedegaard skal rådgive VW

RÅDGIVNING: Connie Hedegaard får plads i det bæredygtighedsråd, som bilproducenten Volkswagen netop har udpeget. Den tidligere klimakommissær skal blandt andet rådgive om miljøbeskyttelse og social ansvarlighed.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix
Cecilie Gormsen

Tidligere klimakommissær Connie Hedegaard skal være med til at rådgive den tyske bilproducent Volkswagen om blandt andet miljøbeskyttelse og social ansvarlighed.

Det oplyser Volkswagen i en pressemeddelelse.

Connie Hedegaard får plads i bilproducentens netop nedsatte bæredygtighedsråd på ni personer, der skal komme med råd om miljømæssige og sociale spørgsmål.

Volkswagen har det seneste år været i vælten. I september 2015 startede sagen, hvor det blev afsløret, at firmaet havde installeret snydesoftware i nogle af sine bilmodeller i USA, så de kunne leve op til kravene i forbindelse med emissionstests. Senere indrømmede koncernen, at det samme var tilfældet med nogle bilmodeller i Europa. Sagen medførte, at koncernchefen, Martin Winterkorn, trådte tilbage.

"Vi er meget glade og taknemmelige for, at vi har kunne udpege disse fremtrædende personligheder til koncernens bæredygtighedsråd. Med deres uafhængige ekspertise og anbefalinger skal de hjælpe os i vores bestræbelser på at fremme en bæredygtig udvikling af koncernen,” siger Volkswagens administrerende direktør, Matthias Müller, i en pressemeddelelse.

Udover at rådgive om miljøbeskyttelse og social ansvarlighed skal Connie Hedegaard sammen med resten af rådet også rådgive om bæredygtig mobilitet, integritet og digitalisering. Det nye råd er uafhængigt og ikke forpligtet til at følge virksomhedens instruktioner.

Det første møde i det nye bæredygtighedsråd finder sted i slutningen af ​​oktober i Berlin. Her vil rådet selv fastsætte sin forretningsorden, fastlægge ansvarsfordelingen og vælge en formand eller forkvinde.

Dokumentation

Det nye bæredygtighedsråds ni medlemmer:

• Professor Dr. Ottmar Edenhofer – Vicedirektør ved Potsdam Institute for Climate Impact Research
• Connie Hedegaard – tidligere klimakommissær
• Professor Dr. Gesche Joost – Professor bed University of the Arts i Berlin
• Georg Kell – Stiftende direktør i FN Global Compact
• Yves Leterme – Belgiens tidligere premierminister og tidligere vicegeneralsekretær i OECD
• Professor Dr. Gertrude Lübbe-Wolff, tidligere dommer ved den tyske forfatningsdomstol
• Margo T. Oge, tidligere dirketør for Transportation Air Quality ved den amerikanske miljøstyrelse  Environmental Protection Agency (EPA)
• Michael Sommer, tidligere formand for sammenslutnignen af tyske fagforeninger (DGB)
• Elhadj As Sy, generalsekretær i International Røde Kors og Det internationale Forbund af Røde Kors- og Røde Halvmåne-selskaber (IFRC)


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Connie Hedegaard

Formand, Concito & KR Foundation, OECD’s Round Table for Sustainable Development
cand.mag. i historie og litteraturvidenskab (Københavns Uni. 1991)

0:000:00