Danske parlamentarikere uenige om EU-direktiv

EU: De Radikale har stemt på tværs af den danske regerings holdning til et direktiv om grænseoverskridende lægebehandlinger i EU. Men det er mest taktik, forsikrer R.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Når du ikke har en forhåndsgodkendelse, så lader du patienterne i stikken, ved at de ikke får rådgivning af deres læge først.

Christel Schaldemose
(S)
Fakta

Patient-mobilitets-direktivet

Direktivet skal lægge rammerne for EU-borgers ret til at lade sig behandle i andre EU-lande på deres hjemlands regning. Patienterne kan dog maksimalt finde behandlinger, som koster det samme eller mindre end i hjemlandet.

Politikerne er ikke enige, om patienterne skal have de lokale sundhedsmyndigheders godkendelse af den type behandling de vælger.

De fleste regner dog med, at det endelige direktiv ikke vil sætte gang i den store strømme af patienter på tværs af grænserne.

 

Medlemsstaternes myndigheder skal ikke godkende patienters behandling andre EU-land, før de på hjemlandets regning bliver behandlet. Sådan stemte flertallet i det magtfulde Miljø- og Sundhedsuvalg i Europa-Parlamentet i går, da de behandlede direktivet om patientmobilitet.

Johannes Lebech fra De Radikale var blandt de parlamentarikere, som stemte for dette. Dermed går han i mod regeringens og Danske Regioners holdning.

S: Patienter lades i stikken
Også Socialdemokraterne i parlamentet er i mod den version af direktivet, som De Radikale stemte for.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00