Danske politikere: EU går for langt med forbud mod ålefiskeri

MODSTAND: EU-Kommissionens forslag om at forbyde ålefiskeri i Østersøen i 2018 møder hård kritik fra flere af partierne på Christiansborg. Regeringen vil forholde sig meget kritisk til forslaget, siger minister.

Ifølge fiskeriminister Karen Ellemann (V) vil regeringen forholde sig meget kritisk overfor EU-Kommissionens forslag om at forbyde ålefiskeri i Østersøen i 2018.
Ifølge fiskeriminister Karen Ellemann (V) vil regeringen forholde sig meget kritisk overfor EU-Kommissionens forslag om at forbyde ålefiskeri i Østersøen i 2018.Foto: /ritzau/Casper Dalhoff
Amalie Bjerre Christensen
Fakta
EU’s foranstaltninger for 2007 forpligter medlemslande til at reducere fangsterne med 50 procent i forhold til den gennemsnitlige fangst, der fandt sted i perioden mellem 2004 og 2006.
Ifølge fiskeriminister Karen Ellemann (V) lå den samlede danske reduktion i de kommercielle fangster i udgangen af 2016 på 52 procent og altså mere end EU’s påkrævede 50 procent.

BRUXELLES: Det er for drastisk, når EU-Kommissionen vil forbyde ålefiskeri i Østersøen til næste år.

Sådan lyder meldingen fra et bredt politisk spektrum på Christiansborg, efter EU-Kommissionen tirsdag foreslog et totalforbud for ålefiskeri i Østersøen i 2018 med henblik på at forbedre levevilkårene for den truede ål.

”EU-Kommissionen går langt, langt udover, hvad der er rimeligt i det her forslag,” siger Simon Kollerup, fiskeriordfører for Socialdemokratiet.

Dokumentation

Ifølge EU-Kommissionen står Danmark og Sverige for den største fangst af ål. Tal fra Kommissionens viser, at Danmark fra 2014 til 2015 rapporterede 463 tons ålfangst, mens Sverige rapporterede 364. Tallene inkluderer fangster i og udenfor Østersøen.

Tal fra den danske fiskeristyrelse viser, at danske erhvervsfiskere fangede 267 tons ål i 2016. Tallene dækker over alle farvande og ikke kun Østersøen.


Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00