Denne uge i EU (3)

DET SKER: Denne uge skal der blandt andet vælges ny formand for Europa-Parlamentet, og statsministeren præsenterer det danske formandskabsprogram i Strasbourg.
Foto: Colourbox
Fakta
Hver uge giver Altinget | EU et overblik over de vigtigste begivenheder i det politiske EU.

Der er ingen Ministerrådsmøder denne uge, men til gengæld er der plenarmøde i Europa-Parlamentet i Strasbourg. Der skal blandt andet vælges ny formand efter Jerzy Buzek, og statsminister Helle Thorning Schmidt (S) vil præsentere programmet for det danske formandskab.

Valg af ny EP-formand
Jerzy Buzek har afsluttet sin tid som formand for Europa-Parlamentet, og tirsdag 17. januar vælges den nye formand. Selvom tre kandidater er stillet op, forventes formandsposten at overtages af socialdemokraten Martin Schulz fra Tyskland. Parlamentets to største grupper EPP/ED (de konservative) og S&D (socialdemokraterne) aftalte nemlig efter Europa-Parlamentsvalget i juni 2009 at dele posten imellem sig i den gældende valgperiode.

Udover Martin Schulz er kandidaterne briten Nirj Deva fra det konservative gruppe ECR og Diana Wallis fra den liberale gruppe ALDE, som også er fra Storbritannien.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00