Denne uge i EU (6)

DET SKER: Europa-Parlamentet skal forberede sig på den kommende uges plenar, og københavnerne kan se frem til spændende Europa-relaterede arrangementer.
Foto: Colourbox
Kristoffer Hecquet
Fakta

Hver uge giver Altinget | EU et overblik over de vigtigste begivenheder i det politiske EU.

EU
Fredag 10. februar er der møde i Rådet for Uddannelse, Ungdom, Kultur og Sport. Mødet vil foregå i Bruxelles, og man vil blandt andet have en orienteringsdebat om Europa 2020-strategien og diskutere de strategiske rammer for det europæiske samarbejde på uddannelsesområdet.

I Europa-Parlamentet forbereder udvalg og grupper sig på den følgende uges plenar-session. Tobin-skat (FTT) skal diskuteres med eksperter i Økonomiudvalget mandag 6. februar. Fødevareudvalget skal stemme om distribution af hjælp til EU's fattigste. Mandag 6. februar mødes Budgetudvalget om Kommissionens forslag for 2012, og situationen i Ungarn skal diskuteres i Udenrigsudvalget torsdag.

Livlige EU-debatter og en offentlig høring
Herhjemme er der mange vigtige Europa-relaterede offentlige møder i denne uge. Mandag 6. februar vil MF Lykke Friis (V) og MEP'er Morten Løkkegaard (V) og Britta Thomsen (S) debattere EU's forskningsstrategi "Horizon" hos tænketanken DEA.

0:000:00