Det sker i EU: Topmøder om våben og atomkraft i Bruxelles

Belgien har indkaldt til det første topmøde om atomenergi nogensinde, mens EU’s stats- og regeringschefer har våbenproduktion i Europa højt på dagsordenen, når de mødes i Bruxelles i denne uge.

Ønsket om at levere flere våben til Ukraine får EU-lederne til at diskutere opskalering af den europæiske våbenindustri, når de kommer til topmøde i Bruxelles i denne uge.
Ønsket om at levere flere våben til Ukraine får EU-lederne til at diskutere opskalering af den europæiske våbenindustri, når de kommer til topmøde i Bruxelles i denne uge.Foto: Christophe Gateau/AP/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 18. marts

Den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, er med på video, når hans europæiske modstykker mandag stimler sammen i Bruxelles. Højt på programmet er situationen i Ukraine, men også Mellemøsten og forholdet til Kina er til diskussion. Senere er den ukrainske udenrigsminister også med på linjen til en status om våbenhjælp, yderligere sanktioner mod Rusland med mere.

EU’s krisekommissær, Janez Lenarčič, mødes med Charlotte Slente, der er generalsekretær for Dansk Flygtningeråd, samt en masse andre, når der mandag og tirsdag holdes European Humanitarian Forum i Bruxelles.

Folketingets erhvervsudvalg er i Bruxelles for at se arbejdet med at lette regelbyrden fra EU efter i sømmene. Den har EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen lovet at lette med 25 procent.

0:000:00