Debat

DF: EU er på vej mod en social union

DEBAT: Hvis Danmark skal undgå at blive en del af en europæisk social union, bliver vi nødt til at få indført et velfærdsforbehold, skriver kandidat til Europa-Parlamentet Rikke Karlsson (DF).
Foto: Danskfolkeparti.dk
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Rikke Karlsson (DF)
Kandidat til Europa-Parlamentet 

Selve tanken om et samarbejde og et fællesskab i Europa har altid lydt sympatisk og rigtigt i mine ører. Hvem kan have noget imod et fællesskab med sine naboer?

Men sagen er, at det har udviklet sig til at indebære meget mere, end vi overhovedet er blevet gjort bekendt med.

Arme den stakkel, som går i seng den ene aften i den gode tro, at han har meldt sig ind i en beboerforening for at fremme det gode naboskab, for derefter at vågne op den næste og konstatere, at han nu bor i et kollektiv med fælles husregler, fælles husholdningspenge og fælles fremtidsplaner.

Fakta

Deltag i debatten!

Send dit indlæg til [email protected] 

Han ville vel nok spørge sig selv, hvordan det kunne komme så vidt, uden at han havde opdaget det. Men kan dette billede af den arme mand ikke sidestilles med den udvikling, hvor EU er på vej hen? 

På vej mod social union 
De fleste politikere er ihvertfald enige om én ting: De kan ikke genkende det, de mente at have indgået en aftale om, med den virkelighed de pludseligt er vidne til.

Det må være på tide, at vi vågner op og følger med i, hvad der i virkeligheden er ved at ske med den sociale velfærd og det sociale sikkerhedsnet.

Rikke Karlsson (DF)
Kandidat til Europa-Parlamentet

EU virker ved hjælp af en slags omvendt salamimetode. Vi kender den meget snedige metode om at skære af i tynde skiver af salamien, så det ikke kan opdages. Omvendt bruger EU i stedet metoden til at lægge et nyt lag lovgivning omkring de allerede eksisterende lag - i stødt og roligt tempo, ikke for hurtigt, ikke alt for tykke skiver, i håbet om, at det enkelte lands borgere ikke opdager, hvad der foregår, inden der er kommet nye forordninger til, og vi helt og fuldt er indlemmet i en social union.

Behov for velfærdsforbehold  
Det må være på tide, at vi vågner op og følger med i, hvad der i virkeligheden er ved at ske med den sociale velfærd og det sociale sikkerhedsnet, som vi har en lang tradition for i Danmark.

Hvis Danmark ikke skal være en del af en europæisk social union, så bliver vi nødt til at få et ekstra forbehold omkring vores velfærd. Eller endnu bedre: at få rullet flere af EU 's kompetencer tilbage til Danmark igen.

Det er i den grad skadeligt for det europæiske sammenhold, at dette forekommer hen over hovedet på befolkningerne.

Et fællesskab kan ikke virke ved at tvinge det, eller snige det, ind af en bagdør.

Skønt tanken om et fællesskab er umådelig smuk, så er denne EU-ideologi et selvbedrag, når man udelukkende kun ønsker at forholde sig til det på et romantisk ideologisk plan, hvor ordet fællesskab i et evigt mantra messes, mens violiner spiller i baggrunden.

Man må blot huske sig selv på, at fællesskab kun er et ord, der derfor skal føles og forståes for at virke.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00