Debat

DF: EU’s føderale fanatikere ønsker et forbunds-politi

REPLIK: Morten Løkkegaard (V) skylder at forklare, hvad der er drivkraften bag at lade Europol overgå til et overstatsligt samarbejde. Sådan skriver Anders Vistisen (DF) i en kommentar til Morten Løkkegaard.

Jens Claudi
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Anders Vistisen
Medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti

Når Dansk Folkeparti advarer imod, at stærke kræfter i EU ønsker et europæisk forbundspoliti, er der ifølge Venstres Morten Løkkegaard to muligheder: Enten forsøger vi ”panisk” at lægge et ”røgslør” ud for at skjule den suppedas, som vi har lokket Danmark ud i med nej’et den 3. december, eller også er vi bare paranoide og rejser rundt med ”en vild påstand om et nært forestående europæisk FBI”.

Utopierne bliver aktivt fremført
Jo, der er da nogle få nede i EU, der ønsker et europæisk forbundspoliti, men de udgør kun ”et forsvindende mindretal, som ikke kommer nogen vegne med den slags utopier,” forsikrer Løkkegaard.

Javel? Men den slags utopier bliver altså aktivt fremført og søgt gennemført af Løkkegaards (og Jens Rohdes) chef for den liberale gruppe, ALDE, Guy Verhofstadt. Han er nok Europa-Parlamentets mest aggressive føderalist og peger udtrykkeligt på FBI som forbillede. Det samme gør parlamentets socialdemokratiske gruppeformand og formanden for det konservative EPP. De er alle tre hardcore-føderalister, de er valgt på deres holdninger, og deres tre grupper udgør et massivt flertal i Europa-Parlamentet.

Fakta
Bland dig i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Men det slår Morten Løkkegaard hen. Han sammenligner endda deres ”flyvske tanker” med Alternativet og Enhedslisten!

Morten Løkkegaard kan godt forsøge at berolige danskerne. Men det forsøgte statsminister Poul Schlüter også, da han i 1986 lovede, at ”unionen er stendød”.

Jeg er ikke så paranoid, at jeg mistænker Morten Løkkegaard for at ville snige et europæisk forbundspoliti ind ad bagdøren. Jeg tror faktisk, at han er imod, ikke mindst af den grund, at han godt ved, at det vil provokere danskerne.

Anders Vistisen
Medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti

Løkkegaard skylder en forklaring
Jeg er ikke så paranoid, at jeg mistænker Morten Løkkegaard for at ville snige et europæisk forbundspoliti ind ad bagdøren. Jeg tror faktisk, at han er imod, ikke mindst af den grund, at han godt ved, at det vil provokere danskerne.

Men han skylder at forklare, hvad der er drivkraften bag at lade Europol overgå til et overstatsligt samarbejde i maj 2017, hvis ikke netop det er føderalisternes evindelige trang til mere harmonisering og ensretning af EU-landene. Og deres ”flyvske tanker” og ”utopier” er lig med EU-valuta, EU-domstol, EU-regering, EU-præsident, EU-parlament – og EU-politi. Et eksempel: Grundet Schengen har vi fraskrevet os muligheden for at kontrollere vores egne grænser effektivt.

En parallelaftale om EUROPOL er den eneste løsning – og bedst i overensstemmelse med danskernes forbehold og deres meget kloge ”nej” den 3. december 2015 – hvor vi ikke afgiver mere magt til EU til at bestemme over danske forhold, end vi allerede har gjort.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00